pedagogjobb.se

 

Arbetsplatsbeskrivning

Området Konradsberg på Kungsholmen drivs och förvaltas till stora delar av Utbildningsförvaltningen. Uppbyggnaden till ett campus - skolkluster där samverkan med flera olika parter på området är en process som pågår. I området Konradsberg finns Kungsholmens västra gymnasium och Konradsbergsskolan som drivs av Utbildningsförvaltningen samt Manillaskolan och Hällsboskolan som drivs av Specialpedagogiska Skolmyndigheten och friskolan Stockholms Internationella Montessoriskola. I Konradsberg finns även också två förskolor, så hela området kryllar av barn.

Skolköket är idag Stockholm stads största och är kärnverksamheten som har en kapacitet att tillaga mer än 4500 portioner lunch varje dag, året om till flera olika skolor. Drygt 2000 portioner serveras till eleverna de olika skolorna i Konradsberg och resten levereras till andra skolor som bygger om och som behöver mat under en begränsad tid då de bygger om.

Aula Konradsberg används i första hand av Utbildningsförvaltningen för möten, nationella prov, konferenser, seminarier och kompetensutveckling för stadens medarbetare. Sedan n hösten 2018 står Campus Konradsberg även för all tillagning och servering av skolluncher i Thorhildsplans gymnasium. Campus Konradsberg tillhör gymnasieområde 1 som innefattar Kungsholmens gymnasium, Thorhildsplans gymnasium, Kungsholmens Västra gymnasium, Anna Whitlocks gymnasium, Sankt Eriks gymnasium, Kärrtorps gymnasium, Spånga gymnasium, Tensta gymnasium och Campus Konradsberg.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu förstärkning i köket av ytterligare en rutinerad kock med stor erfarenhet i yrket av att laga god mat till väldigt viktiga personer. Det är viktigt att du som kock är lyhörd, nytänkande och har hög servicekänsla. Kockarna är viktiga för att medverka till att utveckla skolmaten. Vi har högt satta mål och ska bli en av de ledande och bli uppmärksammade för vårt arbete med skolmaten och skolrestaurangen. Maten vi serverar ska alltid vara god, tilltalande, modern, nyttig och framförallt ska maten hamna i magen. Vi arbetar målinriktat med att minska matsvinnet, höja andelen ekologiskt och utveckla skolmåltiden.

Skolmaten är viktig för att eleverna ska få en bra skoldag och bra skolresultat. Skollunchen ska alltid locka till att smaka, prova nya maträtter och göra eleverna mätta. Kockarnas uppgift blir att medverka till att det blir så! Kökspersonalen består av två arbetslag: I köket i arbetar en kökschef, kockar och köksbiträden med tillagning av all mat och diskning av grovdisk. I skolrestaurangerna arbetar en kökschef med kockar och köksbiträden med att servera alla elever och personal lunch och mellanmål. Alla medverkar i arbetet med egenkontroll. Arbetet ställer stora krav på alla medarbetare att vara noggranna, arbetar rent och alltid ha matgästerna - eleverna i fokus.

Kvalifikationer

3-årigt gymnasium inom livsmedelsprogrammet eller motsvarande kompetens samt minst fem års erfarenhet av yrket. Utbildning i egenkontroll och HACCP är ett krav. Det är viktigt ur säkerhetsynpunkt att man kan tala, läsa och skriva svenska. Minst 5 års erfarenhet av arbete som kock eller högre befattning i storkök, restaurang, hotell eller likvärdigt arbete inom livsmedelsindustri. Datavana med att läsa/skriva mail, söka information på nätet är ett krav. Erfarenhet av att arbeta med egenkontroll och HACCP.

I Campus Konradsberg arbetar vi med moderna metoder med god arbetsmiljö i fokus. Vi vill ha medarbetare med god helhetsförståelse som sätter god service till matgästerna som en självklarhet. Det är viktigt att du ser och bemöter medarbetare och matgäster på ett trevligt och professionellt vis. Du är van att ta ansvar och om det behövs leda arbetet på en station.
 

Övrigt

Arbetet kräver att man kan tala, läsa och skriva svenska.
Den som erbjuds arbete ska innan anställning lämna registerutdrag ur belastningsregistret.
I Campus Konradsberg samarbetar vi och alla är här för eleverna skull. Det är viktigt att man förstår det.

Rutinerad kock till Campus Konradsberg

Ort
Utgår

2019-08-01

Ansök nu

Dela detta jobb