pedagogjobb.se

Resurspersoner

Företag Värmdö kommun
Ort
Utgår

2019-07-10

Ansök nu

Resurspersoner

PVGS03:2019:3

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Till Farstavikens skola/Ekedal söker vi två

Resurspersoner

till elever på lågstadiet

Hos oss får du arbeta med något av det mest värdefulla som finns, att hjälpa våra barn- och ungdomar att växa. Du får möjligheten att komma till en ung kommun i utveckling och bidra med dina kunskaper och erfarenheter till våra barn och ungdomar som går i skolan i Värmdö.

I rollen som resursperson kommer du huvudsakligen att stötta en enskild elev eller grupp i dennes/deras personliga utveckling. Detta kan handla om vardagssituationer såväl som i rutiner i skolarbetet och i det sociala samspelet under hela skoldagen. Detta sker i ett nära samarbete med arbetslag, klasslärare och elevens hem. Uppdraget är att successivt träna eleven att utifrån sina egna förmågor klara av att fungera i den vardagliga verksamheten både i skolan och i fritidsverksamheten.

Du kommer att tillhöra ett av skolans arbetslag och du deltar i arbetslagsmöten, och andra aktiviteter kopplade till tjänsten.

Vi söker dig som är utbildad eller har dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat som elevassistent/resursperson med barn i skolverksamhet. Du har lätt för att samarbeta och du är lyhörd, tydlig och respektfull och har god förmåga att samverka med elever och föräldrar. Du är relationsskapande samt har eleven i fokus och låter denne nå så långt det är möjligt i sin utveckling. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Farstavikens skola är en F-9 skola med ca 800 elever fördelade på två enheter som båda ligger i Gustavsberg, ca 30 minuter med buss från Slussen. De två enheterna består av Ekedal som har elever från förskoleklass till årskurs 3, och Kvarnberget som har elever från årskurs 4-9. Ekedal genomgår för närvarande en totalrenovering som beräknas vara klar till läsåret 20/21. Under renoveringen är Ekedal i en nybyggd Paviljongskola belägen i Lugnet, Gustavsberg ca 10 minuters promenad från centrum.

På vår skola arbetar en varm och engagerad personalgrupp med elevernas bästa för ögonen. Arbetet präglas av den goda stämning och respekt som råder mellan alla, såväl elever som lärare och övriga medarbetare. Vi har även ett väl fungerande elevhälsoteam som har ett tätt samarbete med arbetslagen och stöttar lärarna i arbetet med extra elevstöd.

Våra gemensamma mål för utbildningen är att eleverna ska utveckla förmågor och erövra kunskaper för vidare studier, och mötas av vuxna som ser dem och intresserar sig för dem som individer och i grupp. De ska få möjligheten att utveckla en känsla av att de kan förverkliga sina drömmar och utveckla sin kreativitet, och att olikheter är någonting bra. Tillsammans ska vi arbeta gemensamt för en trygg och lugn miljö på skolan.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning. Tillträde 13 augusti 2019 eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Du söker tjänsten via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på ”sök tjänst” nedan och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast den 10 juli 2019. Intervjuer och urval kommer att ske löpande.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Ia Heribertson biträdande rektor 08-570 eller Per Wirmén biträdande rektor 08-570 48 990. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

________________________________________________________________________

Dela detta jobb

Resurspersoner

Värmdö kommun