pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Resurspedagog till Resursskolorna

Ort
Kategorier
Utgår

2021-11-30

Ansök nu

Resurspedagog till Resursskolorna

Om arbetsplatsen

Resursskolorna är för elever som är i behov av extra stöd i sin skolutveckling, årskurs 1-9 i Linköpings kommun. Målgruppen är elever i skol- och/eller psykosociala svårigheter under begränsad tid, där målet är att eleven ska kunna återgå till en fungerande ordinarie skolform. 

Skolorna bedriver sin verksamhet i liten grupp med hög personaltäthet, där det även ges möjlighet att träna socialt samspel. Personalen stöttar vårdnadshavare i sitt föräldraskap samt samverkar med olika myndigheter och personer i elevens/familjens närhet. På de olika skolorna möter pedagoger elever i egna lokaler. Undervisningen bedrivs utifrån varje elevs förutsättningar och behov, där eleverna erbjuds alla ämnen. Eleverna möts av tydliga, trygga och stabila vuxna. I arbetslagen finns det blandade kompetenser med både lärare och fritidspersonal. Vi arbetar nära eleverna och utgår från de behov som uppstår.

Nu söker vi flera resurspedagoger till Järdalaskolan som är en resursskola åk 1-3, för elever inom grundskolan som är i extra behov av särskilt stöd. Enheten är belägen på Fredriksbergsvägen 35 intill Fredsiksbergsskolan. 

Arbetsbeskrivning

Din roll är att arbeta med elevers sociala och kunskapsmässiga utveckling i nära samarbete med övrig personal inom resursskolorna. Tjänsten innebär att medvetet och aktivt verka för en god lärmiljö där varje elev får möjlighet att, utifrån sina styrkor, utveckla strategier för socialt samspel och livslångt lärande. I tjänsten ingår att planera, anordna och följa upp aktiviteter före, under och efter skoldagens slut samt att vara en del av undervisningen och i det pedagogiska arbetet gentemot lärare och elevgrupp.

I rollen ingår även att samverka med elevernas vårdnadshavare och övriga aktörer. Under skolans lov deltar du tillsammans med övrig personal i att leda, planera och följa upp fritidsaktiviteter för målgruppen. Inom våra verksamheter finns möjlighet att bidra med din individuella kompetens och erfarenhet i uppdraget för att göra positiv skillnad för de elever och familjer vi möter.

Kvalifikationer

Du som söker har som minst gymnasieutbildning, gärna med en pedagogisk inriktning, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning som social-, behandlings- eller stödpedagog, eller motsvarande. Du har erfarenhet av att arbeta med elever i behov av stöd såsom socioemotionella svårigheter, psykisk ohälsa eller NPF. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med lågaffektivt bemötande. Vi ser gärna att du har B-körkort.

Det är ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt. Tjänsten kräver också att du har körkort för personbil med manuell växellåda.

Du bidrar till att anpassa undervisningen till eleverna och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du är tydlig och säkerställer att ditt budskap når fram då du anpassar ditt sätt att förmedla ditt budskap till mottagaren. Du bidrar till att skapa goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande.

Du skapar engagemang, är lyhörd för elevernas olika behov och tar hänsyn till detta då undervisningen planeras. Du är en god förebild och tar egna initiativ. Du har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och du kan hantera situationer på ett lugnt och stabilt sätt. Du har lätt för att skapa relationer med både elever, vårdnadshavare och arbetskamrater samtidigt som du kan förhålla dig professionellt.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 7522

Dela detta jobb

Resurspedagog till Resursskolorna

Linköpings kommun