pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Resurspedagog till Hjulsbroskolan

Ort
Kategorier
Utgår

2021-12-05

Ansök nu

Resurspedagog till Hjulsbroskolan

Om arbetsplatsen

Hjulsbroskolan är en f-6 skola i södra stadsdelarna av Linköping med cirka 325 elever. Här finns stabila arbetslag med stort intresse för undervisning och våra elever brukar nå goda resultat. Vi lägger mycket tid på att skapa förutsägbarhet och varma relationer med eleverna på skolan och har ett bra samarbete med vårdnadshavare. Vår utgångspunkt är att eleverna måste trivas på sin skola för att nå sitt bästa lärande. Det innebär att vi som arbetar här behöver vara skickliga på relationer och undervisning och det utvecklar vi tillsammans.

Arbetsbeskrivning

Din roll är att arbeta med enskilda elevers sociala och kunskapsmässiga utveckling i nära samarbete med lärare, fritidshem och elevhälsan. Tjänsten innebär att medvetet och aktivt verka för en god lärmiljö där eleven får möjlighet att, utifrån sina styrkor, utveckla strategier för socialt samspel och livslångt lärande. I tjänsten ingår att tillsammans med lärare och fritidshem planera, genomföra och följa upp aktiviteter kopplade till elevens hela skoldag. I uppdraget som resurspedagog kommer du att arbeta främjande och förebyggande på både individ- och gruppnivå i syfte att skapa och stärka en god lärmiljö som förutsättning för elevernas måluppfyllelse.

I rollen ingår även att samverka med elevernas vårdnadshavare och övriga nätverk där myndigheter och sociala aktörer kan ingå. Inom vår verksamhet finns möjlighet att bidra med din individuella kompetens och erfarenhet i uppdraget för att göra positiv skillnad för våra elever.

Kvalifikationer

Du som söker har som minst gymnasieutbildning, gärna med en pedagogisk inriktning, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning som social-, behandlings- eller stödpedagog, eller motsvarande. Du har erfarenhet av att arbeta med elever i behov av stöd såsom socioemotionella svårigheter, psykisk ohälsa eller NPF. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med lågaffektivt bemötande.

Det är ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Du bidrar till att anpassa undervisningen till eleverna och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du är tydlig och säkerställer att ditt budskap når fram då du anpassar ditt sätt att förmedla ditt budskap till mottagaren. Du bidrar till att skapa goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande.

Du skapar engagemang, är lyhörd för elevernas olika behov och tar hänsyn till detta då undervisningen planeras. Du har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och du kan hantera situationer på ett lugnt och stabilt sätt. Du har lätt för att skapa relationer med både elever, vårdnadshavare och arbetskamrater samtidigt som du kan förhålla dig professionellt. 

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar:1

Ref. nr: 8202

Dela detta jobb

Resurspedagog till Hjulsbroskolan

Linköpings kommun