pedagogjobb.se

logga

Resurspedagog högstadiet

Ort
Utgår

2021-08-06

Ansök nu

Resurspedagog högstadiet

Funäsdalens skola har i dagsläget ca 220 elever i årskurserna F-9 samt tillhörande fritidshem. Skolan är vackert belägen mitt i byn vid foten av Funäsdalsberget. Vi har nära till längdspår, idrottsplats samt gondolen som tar oss upp till bergets toppstuga. Närhet till naturen sätter på olika sätt sin prägel på verksamheten som bokstavligt talat har ski-in ski-out läge. 

Vi söker nu en resurspedagog till arbete på högstadiet åk 7-9, 75-100%. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga medel beviljas.

Arbetsuppgifter

Tjänsten är riktad mot elever i behov av särskilt stöd. Arbetet ställer krav på ansvarstagande, flexibilitet och lyhördhet. Du stöttar och hjälper elever i undervisningssituationer och på raster, både gällande måluppfyllelse och social utveckling. Med stöd av ämneslärare och elevhälsa kan du också genomföra delar av undervisningen.  

Kvalifikationer

Gymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig är ett krav. Eftergymnasial pedagogisk utbildning är meriterande, likaså erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. 

Personliga egenskaper

Du är en trygg vuxen med god samarbetsförmåga, du tar egna initiativ och är tydlig i din kommunikation. Genom en god pedagogisk och social kompetens bidrar du till en lugn och stimulerande arbetsmiljö för eleverna, du kan hantera olika situationer som uppstår under skoldagen och bibehålla en tydlig struktur. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder

Härjedalens kommun har ett övergripande skolutvecklingsarbete vid namn Konten, Funäsdalens skola har fem förstelärare som verkar aktivt inom IKT, språkutvecklande arbetssätt samt ledaskap i klassrummet. Under läsåret 2021/2022 kommer arbetslag delta i fortbildning inom specialpedagogik för lärande. 

Vi erbjuder en arbetsplats där du blir en del av en engagerad och kompetent personalgrupp med hög andel legitimerade lärare och pedagoger. Här finns goda förutsättningar för kollegialt samarbete och lärande.

Dela detta jobb

logga
Resurspedagog högstadiet

Härjedalens kommun - Bildningsförvaltningen