pedagogjobb.se

Resurs/barnskötare

Ort
Kategorier
Utgår

2021-06-20

Ansök nu

Resurs/barnskötare

Beskrivning av verksamheten
Förskolan i Haningen kommun startade 2015 ett övergripande projekt "Bygga drömvär(l)den" i samarbete med Reggio Emilia Institutet. Ett projekt där värden som hållbar utveckling, den moderna barndomen, demokrati och solidaritet, kreativitet, fantasi och att våga drömma är centrala. Vi på Södra Handens förskolor Eken, Kastanjen och Tallen är med och vill tillsammans med andra förskolor utveckla en likvärdig förskola för alla Haninges barn.

Ditt uppdrag
Omsorg för ett barns fysiska särskilda behov och välmående. Utifrån läroplanens mål och intentioner samarbeta för barnets lärande och utveckling, samt ta vara på barnets vetgirighet och utmana dess nyfikenhet. Bidra till att barnet tillsammans med andra barn utvecklar sin känsla för delaktighet och ansvar för de rättigheter och skyldigheter som gäller i ett demokratiskt samhälle.

Barnskötarutbildning.  Erfarenhet av arbete i förskola. Erfarenhet av arbete med barn i behov av särskilt stöd. 

Din kompetens
Du använder pedagogisk dokumentation som verktyg i ditt dagliga arbete.  Du är nyfiken på Reggio Emilias pedagogiska filosofi och förstår betydelsen av att "ett barn har hundra språk".  Tecken som stöd är meriterande kompetens. 

Som person är du stabil, flexibel, tar initiativ och är kreativ för att kunna skapa meningsfulla sammanhang och anpassningar som behövs för ett barn med funktionsvariation. Du behöver vara strategisk och ha en problemlösande analysförmåga för att kunna samarbeta kring de pedagogiska utmaningarna som uppdraget innebär. Vi jobbar för hållbar utveckling, vilket förutsätter förmågor som helhetssyn och mångfaldstänkande. 

Vi erbjuder dig
Utveckling genom våra pedagogiska forum, nätverk i specialpedagogiska frågor och gemenskap med engagerade kollegor. 

Tillgång till coachning, ateljerista, pedagogista och IKT-kompetenser .

Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid och friskvårdscheckar samt arbetskläder.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Dela detta jobb

Resurs/barnskötare

Haninge kommun - Utbildningsförvaltningen