pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Om tjänsten

Vi söker en rektor som kommer ansvara för skolorna i Vederslöv och Kalvsvik som ligger söder om Växjö. Vederslöv skola är en F-6 skola och skolan i Kalvsvik är F-3. Utbildningen på skolorna omfattar förskoleklass, grundskola och fritidshem. Som rektor är dina arbetsuppgifter att leda, ansvara och utveckla skolan. Arbetet sker tillsammans med skolornas olika arbetsgrupper så som arbetslag, arbetslagsledare, förstelärare och elevhälsa. Som rektor har du personal- budget- och arbetsmiljöansvar. För att lyckas i rollen har du ett starkt intresse för nya perspektiv och idéer för att driva utveckling framåt, men utan att du tappar fokus på här och nu. Du arbetar hårt för att nå uppsatta mål och följer kontinuerligt upp verksamheten. Ditt uppdrag är att tillsammans med skolledning och personal ansvara för driften av den dagliga verksamheten, planera för och utveckla organisationen samt fortsätta kvalitets- och utvecklingsarbetet som pågår. Rektorstjänsten innefattar verksamhetsansvar för grundskola åk F-6. Som rektor ingår du i ett team med hela verksamhetsformens övriga rektorer. Du kommer även arbeta närmare några rektorskollegor i området. Stödfunktioner som finns är bl.a. HR-konsulter, controllers, administrativa chefer och samordnare. Som ny rektor hos oss får du också en introduktionsplan som bland annat innefattar en mentor.

Din profil

Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleexamen och gedigen erfarenhet av pedagogiskt arbete, gärna inom grundskola. Det är meriterande om du genomgått den statliga rektorsutbildningen samt har tidigare chefserfarenhet. Du har erfarenhet från att driva skolutveckling och att arbeta systematiskt med kvalitetsarbete. Du har en klar idé om ett pedagogiskt ledarskap som främjar elevers lärande och utveckling. Du är en aktiv och driven person som har god självinsikt och på ett strukturerat sätt når mål tillsammans med medarbetarna. Du är också flexibel och har förmågan att uppmärksamma problem och hitta effektiva lösningar. Du är en tydlig men lyhörd ledare som på ett engagerat och självklart sätt coachar dina medarbetare och tydligt kommunicerar med alla intressenter. Du har också förmågan att lyfta blicken och se verksamheten ur ett övergripande perspektiv. Du har en god självkännedom och bidrar till utveckling av både arbetsgrupp och verksamhet genom att samarbeta med andra för att nå önskvärda resultat. Viktigt är också att kunna strukturera sitt arbete då verksamheten bedrivs på två olika skolor. Tillgång till bil nödvändigt då det förekommer resor mellan enheterna.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

 

Anställningen

Omfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Antal tjänster

1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum

2023-02-02

Referensnummer

Rece 53/22

Kontakt

Jessica Jönsson

Biträdande verksamhetschef

0470-43765

Fackliga företrädare

Facklig företrädare nås via Växjö kommuns kontaktcenter

0470-410 00

Övrig information

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3). För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se. Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Rektor till Vederslöv och Kalvsvik skolor

Företag Växjö kommun
Ort
Utgår

2023-02-02

Ansök nu

Dela detta jobb