pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Rektor till Stocksätterskolan i Hallsberg

Ort
Kategorier
Utgår

2021-12-01

Ansök nu

Rektor till Stocksätterskolan i Hallsberg

I Hallsbergs kommun är alla välkomna, oavsett vem man är, var man kommer från och vart man är på väg. Hallsberg har bra kommunikationer, naturnära boende, bra förskola och grundskola samt gymnasium. Hallsberg befinner sig i ett expansivt läge med nyproduktion av bostäder samt etablering av nya företag. I kommunen bor ca 16 000 invånare.

Vill du driva skolutveckling med ett kompetent team och arbeta för att våra barn och ungdomar får en trygg skolgång med hög kvalitet? I Hallsberg vill vi vara den bästa skolan för alla i verksamheten och arbetar medvetet med ledningsstöd, kompetensutveckling och omvärldsbevakning.

Om arbetsplatsen:

Stocksätterskolan är en nyrenoverad F-6 skola med cirka 330 elever och fritidsverksamhet. Skolan har en stabil personalstyrka med många erfarna, skickliga och behöriga pedagoger. Det finns fyra utvecklingsledare på skolan och en biträdande rektor som tillsammans med rektor utgör skolans ledningsgrupp. På Stocksätterskolan arbetar flera av kommunens förstelärare och även en av kommunens matematikutvecklare samt SKUA-utvecklare.

Stocksätterskolan har förmånen att vara en mångkulturell skola med positiv utveckling under många år tillbaka. Man har över tid utmärkt sig inom flera områden, bland annat har skolans elevbloggar fått en rad olika priser och nationella belöningar. Skolans medvetna arbete med elevernas delaktighet blir tydlig på webbsidan elevrådet.se, där man kan följa Stocksätterskolans elevrådsarbete.

Hallsbergs kommun och bildningsförvaltningen arbetar för att ligga i framkant då det kommer till digitalisering och kommunikation, vilket är ett ständigt pågående arbete. Vi använder Haldor som elevplattform och digitala läromedel är en naturlig del av undervisningen då det är pedagogiskt gynnsamt.

Om tjänsten:

Att vara rektor hos oss innebär att man tillsammans med skolans ledningsgrupp leder skolans utveckling på olika plan utifrån verksamhetens behov. En bärande del i uppdraget är att utveckla skolans systematiska kvalitetsarbete och det pedagogiska ledarskapet till förmån för våra elever och deras måluppfyllelse. Vidare tror vi på ett verksamhetsnära ledarskap. Rektorn är chef för kurator och specialpedagog i den kompletta elevhälsan som finns på skolan och vi arbetar med ett helhetstänk då det kommer till hälsa och lärande. Vår undervisning ska hålla hög kvalitet och bidra till att alla elever når kunskapskraven i alla skolans ämnen och får ligga i sin personliga framkant. Rektor ansvarar för det systematiska arbetsmiljöarbetet och har budgetansvar för sin enhet.

Som rektor är verksamhetschef din närmaste chef och du kan förvänta dig struktur, stöd, dialog och ett verksamhetsnära ledarskap. Du ingår i bildningsförvaltningens ledningsgrupp där du samverkar med förvaltningens övriga rektorer samt elevhälsans chef. Vårt arbete tar utgångspunkt i styrdokument, forskning samt verksamheternas behov och vi avsätter tid för såväl det pedagogiska ledarskapet som arbetsmiljöarbete.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en relevant pedagogisk högskoleutbildning och erfarenhet av ledande befattning inom skola samt god erfarenhet av utvecklingsarbete. Du har ett genuint intresse för att driva utvecklingsfrågor och arbetar strategiskt för ökad måluppfyllelse. Du har förmåga att se hur du kan omvandla teori till praktik, kan ta dig an utvecklingsområden och tänka nytt då det behövs. Du har en hög relationskompetens och elevfokus.

Som ledare är du handlingskraftig, engagerande och förtroendeskapande. Du kan arbeta självständigt och har förmåga att fatta egna beslut men du har även en god samarbetsförmåga. Vidare är du strategisk och noggrann samt planerar och genomför ditt arbete på ett organiserat vis. Slutligen är du lyhörd och en god kommunikatör som får medarbetare att växa genom att stödja och utmana. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig:

  • Ett inspirerande och roligt arbete på en framgångsrik och trevlig skola med engagerade medarbetare och elever, i en fin skolmiljö

  • Ledningsstöd i form av en biträdande rektor och fyra utvecklingsledare.

  • Samverkan och stöd på förvaltningsnivå av verksamhetschef, HR, utvecklingskoordinator, ekonom m.fl.  

  • Administrativt stöd såväl på skolan som centralt

  • Friskvårdsbidrag

  • Möjlighet till personalbil och förmånscykel

  • Möjlighet till semesterväxling

Övrigt:

Tjänsten är en tillsvidaretjänst med omfattning på 100%. Om du inte har en rektorsutbildning erbjuder vi detta med nedsättning för studier motsvarande 20% under de tre år som utbildningen pågår.

Tillträde sker 10 januari 2022 eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag är 2021-12-01. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.

Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter Hallsbergs kommun, 0582-685000

Kontaktpersoner

Erica Rosenkvist

Verksamhetschef Bildningsförvaltningen

0582–685314

erica.rosenkvist@edu.hallsberg.se

Dela detta jobb

Rektor till Stocksätterskolan i Hallsberg

Hallsbergs kommun