pedagogjobb.se

Rektor till Snöstorpsskolan

Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-16

Ansök nu

Rektor till Snöstorpsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Snöstorpsskolan ligger i de östra delarna av Halmstad. På skolan går omkring 365 elever i årskurserna F-5. Varje årskurs har tre klasser A, B och C. Skolan har en stor skolgård med bra möjligheter till olika aktiviteter. I närområdet finns tillgång till grönområden, lekplatser och strövområden vid Fylleåns dalgång. Efter årskurs 5 flyttas eleverna till Klaraskolan för att gå årskurs 6-9. Nu söker vi dig som är en teamspelare och vill arbeta i en ledningsgrupp där nyfikenhet, mod, tillit och engagemang i en lärande gemenskap är drivkraften.

Arbetsuppgifter

Är du en person som lever efter mottot "laget före jaget"? Har du förmågan att bygga relationer och tillit i team samt har kloka tankar om processinriktat arbetssätt kring det systematiska kvalitetsarbetet i skolan? Då är det dig vi söker! Som rektor på Snöstorpsskolan kommer du ingå i en engagerad ledningsgrupp bestående av tre andra rektorer i verksamhetsområdet. Du kommer vara både pedagogisk ledare och chef över f-2 samt fritids. Här leder du och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med drivna och kompetenta medarbetare och kollegor. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara: • Att ha det yttersta ansvaret för elevers välmående och utveckling, personal, resultat, ekonomi och arbetsmiljö. • Leda verksamheten mot uppsatta mål. • Ansvar för det systematiska kvalitetsarbetet och tillsammans med kollegor och personal arbetar du med analys av resultaten, identifierar behov, vidtar åtgärder som möter behoven samt uppföljning och utvärdering. • Du företräder skolan i olika sammanhang, kommunicerar med kommun och myndigheter samt leder de verksamhetsstrategiska frågorna kring skolans utveckling och framtid. • Kontinuerlig kontakt med föräldrar och vårdnadshavare kring elevers utveckling och välmående.

Kvalifikationer

Vi ser det som avgörande att du har en pedagogisk högskoleutbildning eller annan högskoleutbildning som vi bedömer likvärdig. För att lyckas i rollen ser vi att du har några års erfarenhet som grund- eller förskollärare. Du är en god kommunikatör i svenska i både tal och skrift. Det är önskvärt om du har erfarenhet som rektor i grundskolan samt har slutfört det statliga rektorsprogrammet alternativt gått en förberedande rektorsutbildning. Den vi söker har förmågan att motivera och entusiasmera sina medarbetare samt skapar goda förutsättningar för dem att utvecklas genom tydlighet och tillit. Du är en lagspelare som är lyhörd inför gruppens behov samt har förmågan att skapa laganda. Du är en person som kan skapa och upprätthålla kontakter med människor på alla nivåer. Du är en person med god organisatorisk förmåga som kan arbeta processinriktat samt förmedla dina tankar och visioner på ett tydligt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten. Vid frågor till skolområdeschef om tjänsten ber vi dig ringa under v 33 på grund av semestrar.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2020-07-20
Ansök senast
2020-08-16

Upplysningar

 • Darinka Ribic, Skolområdeschef Söder
  Telefon: 070 633 67 63
 • Malin Hansson
  Lärarnas Riksförbund
 • Lärarförbundet Halmstad
  Telefon: 035-13 79 97
 • Camilla Lithander
  Sveriges Skolledarförbund
  Telefon: 076-6965658

Ansökan

Referensnummer
C39317 - 2020

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Rektor till Snöstorpsskolan

Halmstads kommun barn- och ungdomsförvaltning