pedagogjobb.se

Logga

Rektor till Praktiska i Örnsköldsvik

Ort
Kategorier
Utgår

2019-12-13

Ansök nu

Rektor till Praktiska i Örnsköldsvik

Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola. Sedan dess har vi vuxit och idag har vi 33 skolor runt om i Sverige. Hos oss går elever som vill börja jobba. Vårt samarbete med de olika branscherna gör att vi håller koll på vad marknaden behöver för arbetskraft - och utbildar därefter. 

Läs mer om oss på www.praktiska.se.  

Välkommen till gemenskapen! 

Praktiska gymnasiet är skolan mitt i arbetslivet och vi är störst i Sverige inom gymnasial lärlingsutbildning. Vi vet att bra yrkesutbildning gör att ungdomar får jobb direkt efter gymnasiet och därmed får en chans att etablera sig som unga vuxna i samhället. Det öppnar möjligheter för att skapa sitt eget liv och det gör att samhället utvecklas som helhet. Vi vill vara med och skapa samhällsnytta på detta sätt, för ungdomar som har siktet inställt på ett visst yrke men även för ungdomar som inte ännu har sin plan klar för sig. Vi tror nämligen att alla behövs och kan bidra på arbetsmarknaden.

 
Om skolan

På Praktiska Gymnasiet i Örnsköldsvik erbjuder vi våra elever ett lärlingsliknande koncept där teori varvas med praktiska övningar både inne på skolan och ute på arbetsplatser. Skolan startades 2006 och har funnit i centralt belägna lokaler på Ångermanlandsgatan sedan dess.  I dagsläget har skolan ca 190 elever och ungefär 35 medarbetare.
 
Ditt uppdrag Vi erbjuder en rektorsroll där du har stort eget ansvar och möjlighet att påverka och forma din egen verksamhet. Du är en nyckelperson i att skapa ett klimat som främjar långsiktighet, kvalitet och kreativitet för både medarbetare och elever och du leder de verksamhetsstrategiska frågorna kring skolans utveckling och framtid.
Du har det övergripande ansvaret för elever, medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö och är skolans företrädare i olika externa sammanhang och i kontakter med bransch, näringsliv, kommun och myndigheter. Du har ett nära stöd från skolans lokala ledningsgrupp, från din närmaste chef och rektorskollegor. Du har stöd från stabsfunktioner inom ekonomi, HR, marknad, kvalitet och skoljuridik etc. Du rapporterar till skolchefen för Praktiska Nord. Inom AcadeMedias praktiska gymnasieområde finns totalt 42 skolor vilka är uppdelade i 4 regioner.
Vi erbjuder
Vi satsar på våra rektorer och tycker att utbildning och utveckling är viktigt. Vi erbjuder våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom AcadeMedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning, personalrabatter samt möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.
 Din profil
Vi söker dig som har förmåga att locka fram det bästa hos medarbetare och elever och vill leda skolans satsning framåt. Du är en erfaren ledare som är trygg i dig själv och klok i ditt beslutsfattande med ett långsiktigt perspektiv i ditt arbete. Vi ser också att du är förtroendeingivande och har förmåga att genom dialog och samarbete aktivt leda medarbetare till verksamhets- och resultatutveckling. Du är en god organisatör med förmågan att lyfta blicken och skapa struktur i verksamheten. Vi tror också att du värdesätter en dynamisk miljö där människor från olika kulturer möts.
För att lyckas i rollen behöver du ha en pedagogisk utbildning och erfarenhet av läraryrket. Du har erfarenhet av pedagogiskt ledarskap i verksamheter med en elevgrupp med olika bakgrund och drivs av att se dem lyckas med sin skolgång och bli goda samhällsmedborgare. Det är meriterande om du gått rektorsprogrammet. För att hantera de olika delarna av rollen behöver du ha goda systemkunskaper i vardagliga tekniska hjälpmedel. 
 
Övrigt och kontakt
Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Du är varmt välkommen med din ansökan senast den 13:e december 2019. Har du frågor kring tjänsten, kontakta skolchef Joakim Ekenberg via joakim.ekenberg@academedia.se eller 076 101 33 92.
Har du frågor om rekryteringsprocessen vänligen kontakta AcadeMedias HR-strateg Monika Trygg monika.trygg@academedia.se
Varmt välkommen med din ansökan!
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.
Om AcadeMedia
Praktiska Gymnasiet ingår i AcadeMedia som är en av Nordens största privata utbildningssamordnare. Vi är verksamma i hela utbildningskedjan från förskola till vuxenutbildning. Våra medarbetare har olika uppdrag och kompetenser, men ett starkt gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Vi hjälper våra barn, elever och deltagare att utvecklas och att nå sina mål och vi letar därför efter dig som vill vara med och göra Sverige lite bättre.
Läs gärna mer på www.academedia.se.

Dela detta jobb

Logga
Rektor till Praktiska i Örnsköldsvik

Praktiska Sverige AB