pedagogjobb.se

Logga

Rektor till Praktiska Gymnasiet i Kungsbacka

Ort
Kategorier
Utgår

2018-07-30

Ansök nu

Rektor till Praktiska Gymnasiet i Kungsbacka

Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola. Sedan dess har vi vuxit och idag har vi 33 skolor runt om i Sverige. Vi arbetar hela tiden efter att utvecklas och driva vår idé framåt för att varje elevs utbildning ska bli den bästa.

Många företag längtar efter någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Vårt samarbete med de olika branscherna gör att vi håller koll på vad marknaden behöver för arbetskraft. Vi utbildar för att det ska leda till jobb. 

Praktiska Gymnasiet är skolan mitt i arbetslivet och vi är störst i Sverige inom gymnasial lärlingsutbildning. Vi finns för de elever som vill ta en yrkesexamen för att kunna arbeta, starta eget eller läsa vidare efter sitt livs bästa skoltid på gymnasiet. Praktiska Gymnasiet har sedan 1999 utvecklat en modell för gymnasiala lärlingsutbildningar och har som ambition att fortsätta leda utvecklingen av yrkesutbildningar som möter arbetsmarknadens krav. Idag driver vi 32 gymnasieskolor från Luleå i norr till Ystad i söder och vi har drygt 5000 elever och cirka 800 anställda. Vi arbetar hela tiden efter att utvecklas och driva vår idé framåt, detta för att utbildningen ska bli den bästa för våra elever.

 Beskrivning av tjänsten

Din roll som rektor är att leda och samordna det pedagogiska utvecklingsarbetet med ett tydligt fokus mot satta mål. Du ansvarar för att skapa en tydlig struktur och vidareutveckla utbildningen tillsammans med både skolans personal och elever. Du har ansvar för säkerhet, hälsa och miljö och du arbetar även aktivt vidare med det systematiska kvalitetsarbetet. Du kommer att tillsammans med chefer i övriga verksamheter arbeta för att utveckla arbetet kring elevernas lärande. Du kommer att ha ett ekonomiskt ansvar för verksamheten och ska samverka med övriga rektorer inom Praktiska i regionen. Det är viktigt för oss att du tillför entusiasm och energi i arbetet som får dina medarbetare att växa i sina roller och tillsammans kan se elevernas utveckling på individnivå. Vidare vill vi att du är en person som har lätt för att skapa ett positivt klimat som skapar engagemang både hos elever och hos personalen.

För oss är det är viktigt att du tillför entusiasm och energi i arbetet samt att du vill se dina medarbetare växa i sina roller.

Kvalifikationer

Vi söker en rektor med strategisk och analytisk förmåga. För att passa in i rollen vill vi att du har pedagogisk erfarenhet från ledande befattning med förmågan att skapa goda relationer, såväl inom skolan som mot lokala företag och branschorganisationer. Du har erfarenhet av ekonomisk uppföljning och god administrativ förmåga. Som person är du positiv, driven och målinriktad. Du har lätt för att samarbeta samt erfarenhet av mål- och resultatinriktat arbete. Rollen kan periodvis vara stressande, vilket ställer krav på stresstålighet. Det är viktigt att du har ett professionellt och prestigelöst förhållningssätt med hög arbetsmoral.

Utöver detta ser vi gärna att du har:
- Relevant högskoleutbildning, rektorsutbildning är en merit
- Bred erfarenhet av pedagogiskt arbete med ledar- och verksamhets-/affärsansvar
- Ett tydligt ledarskap som utövas i nära samverkan med elever och personal
- Förmåga att motivera, engagera och entusiasmera
- Förmåga och vilja att aktivt bygga relationer med branschorganisationer och lokala företag
- Erfarenhet av ekonomisk uppföljning samt är van datoranvändare 

Som person är du positiv, driven och målinriktad. Du ska ha lätt för att samarbeta samt erfarenhet av mål- och resultatinriktat arbete. Då rollen stundvis kan vara stressande är det viktigt att du kan hålla dig lugn och fokusera på rätt saker även i dessa situationer.

Vi erbjuder

Vi kan erbjuda en spännande och lärorik arbetsplats där vi lägger stor vikt vid samarbete mellan personal och där du får goda möjligheter att påverka ditt arbete. Eftersom vi är en liten skola är alla medarbetare viktiga medspelare i vårt kompetenta team! Praktiska satsar på friskvård och har ett bra trygghetspaket för sina anställda. För mer information om oss som företag, gå gärna in på vår hemsida www.praktiska.se.

Låter detta intressant ser vi fram emot din ansökan, som sker via länken nedan. Sista dag för ansökan är 2018-07-30 men vi intervjuar fortlöpande för tjänsten och den kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Logga
Rektor till Praktiska Gymnasiet i Kungsbacka

Praktiska Sverige AB