pedagogjobb.se

logga

Rektor till Örnsköldsviks kommun

Ort
Kategorier
Utgår

2018-07-31

Ansök nu

Rektor till Örnsköldsviks kommun

Örnsköldsviks kommun, Bildningsförvaltningen
På bildningsförvaltningen verkar vi för att skapa goda förutsättningar för varje barns och elevs lärande, utveckling och kreativitet. Vi vill skapa en trygg och inspirerande lärandemiljö, där lusten att lära står i fokus och där barn, elever och personal möter varandra med respekt.
Kommunfullmäktige har som övergripande mål att Örnsköldsviks kommun ska vara en av de bästa skolkommunerna år 2020. Detta ger bildningsförvaltningen en positiv utmaning för arbetet de närmsta åren.

Bildningsförvaltningen har tillsammans med förskolechefer och rektorer ringat in vad vi behöver fokusera på i vårt gemensamma arbete för att nå detta mål från kommunfullmäktige. Förskolechefer och rektorer har i sin tur på olika sätt undersökt lärares, barns, elevers och föräldrars tankar om vad som blir viktigt i vårt arbete. Detta arbete samlades under namnet Attraktiv skola.

Utbildningarna i Örnsköldsviks kommun erbjuder variation och valfrihet för både barn, ungdomar och vuxna. Här skapar vi trygga miljöer för lärande och social samvaro – en förutsättning för det livslånga lärandet.

Sök vår lediga tjänst och bidra till detta arbete!

Arbetsuppgifter
Som rektor hos oss ansvarar du för verksamhetens pedagogiska uppdrag och utveckling. Du har ekonomi- och personalansvar för din skolenhet. Du leder, samordnar och utvecklar lärandet i nära samarbete med din personal.

Kvalifikationer
Vi söker dig med pedagogisk högskoleutbildning samt erfarenhet av arbete i skolverksamhet.

Du har erfarenhet av ledarskap med ansvar för verksamhet, personal och ekonomi. Du är en lyhörd och tydlig ledare som tar tillvara och utvecklar medarbetarnas kompetens, delaktighet och medansvar.

Som person är du strategisk, strukturerad och har förmåga att skapa goda relationer. Du är väl förtrogen med verksamheten och utvecklar kontinuerligt arbetet med att leda och samordna det långsiktiga kvalitetsarbetet. Du har förmåga att leda, samordna och att organisera det pedagogiska arbetet. Du har elevernas lärande, inflytande och delaktighet som ledstjärna i ditt vardagsarbete. Du har god samarbetsförmåga och kan i ledningsgrupper bidra till ett gemensamt lärande.

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan.

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik

I denna rekrytering har vi gjort våra val av annonseringskanaler och undanber oss kontakt från rekryteringsbolag eller annonssäljare.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Enligt överenskommelse
Löneform    Fast timlön/månadslön
Körkortskrav    B
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%

Ort    Örnsköldsvik
Län    Västernorrlands län
Land    Sverige
Referensnummer    2018/346

Kontakt    
Anders Fager, verksamhetschef, 0660-883 77
Mikael Breilin, verksamhetschef, 0660-883 65

Facklig företrädare    
Åsa Elfving, Lärarnas Riksförbund, 070-584 84 16
Maria Axelsson, Skolledarförbundet , 070-190 34 18
Johanna Holmström, Lärarförbundet, 070-190 90 25
Sista ansökningsdag    2018-07-31

Dela detta jobb

logga
Rektor till Örnsköldsviks kommun

Örnsköldsviks kommun