pedagogjobb.se

Rektor till Internationella Kunskapsgymnasiet

Internationella Kunskapsgymnasiet ligger vackert vid kajen i Liljeholmen i Stockholm, ett expansivt område med gångavstånd till Södermalm. Tunnelbana, tvärbana och bussar finns bara ett stenkast bort, vilket innebär pendlingsavstånd för elever från stora delar av Stockholm. Den internationella profilen innebär bland annat elevresor och projekt med internationell prägel.

Internationella Kunskapsgymnasiet erbjuder en skola med kunskapsfokus och en pedagogisk modell

där eleverna får träna på ledarskapsförmågor. Vårt mål är att alla elever ska nå lite längre än de själva

tror är möjligt. Vi utmanar och coachar dem för att de ska klara av att nå sina mål och framtida

studier, men också för att lyckas i framtiden. Därför får de också träna på att leda sig själva och

andra. Vår utgångspunkt är att varje elev är unik och utvecklas individuellt. Därför har vi en

pedagogisk modell med tydliga mål, tät läraruppföljning och möjlighet för varje elev att påverka sina studier.

Vi drivs av utveckling, har höga förväntningar, ser kraften i varje individ och når längre tillsammans. I det här arbetet krävs duktiga och engagerade pedagoger och medarbetare, men också ett bra

ledarskap. Vill du vara med och bidra till att våra elever och vår verksamhet utvecklas?

Om arbetet

Kunskapsgymnasiet befinner sig på en utvecklingsresa. Vi genomför utvecklings- och förändringsarbete på alla våra sju gymnasieskolor för att på bästa sätt stödja våra elever mot god måluppnåelse. För oss är det viktigt att ha en kvalitativ undervisning i linje med vad forskning och beprövad erfarenhet säger. Som rektor hos oss så ingår du i olika nätverk av rektorer som har kontinuerliga träffar under läsåret både inom gymnasiet och tillsammans med våra grundskolor. Vi arbetar tillsammans för att utveckla och förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där är allas bidrag viktigt. Vi har en ny pedagogisk modell som precis börjat tillämpas på våra skolor, vi arbetar tillsammans med utvecklingen av denna och du förväntas delta i detta arbete.

Som rektor på Kunskapsgymnasiet bidrar du till att Kunskapsgymnasiets vision, värderingar och pedagogiska modell förverkligas samt säkerställer att Kunskapsgymnasiets pedagogik tillämpas lokalt.

Du ansvarar för ledning av den lokala verksamheten samt säkerställer att skolan drivs i enlighet med de nationella styrdokumenten, utifrån skolans kvalitetsplan samt utifrån Kunskapsgymnasiets kvalitetsmodell, organisationsmodell och processer. Du ansvarar för att verksamheten kontinuerligt följs upp och utvärderas.

Du har personalansvar och resultatansvar gällande skolans ekonomi.

Kvalifikationer

Ett stort intresse och erfarenhet av att leda utvecklingsarbete är viktigt. Vi ser därför gärna kandidater som motiveras av att utveckla såväl processer som människor i det dagliga arbetet. En analytisk och strategisk läggning med förmåga att se helheter i komplicerade frågor samt lojalitet med fattade beslut är viktiga bidrag i vår gemensamma utvecklingsresa.

Medvetenhet och kunskap om systematiskt kvalitetsarbete och vana vid att analysera resultat som grund för förbättringsarbete är också något som är meriterande. Du har ett stort intresse för att leda pedagogisk utveckling med fokus på elevernas kunskapsutveckling och du har förmåga att bygga goda relationer med såväl elever, medarbetare som vårdnadshavare.

Då vi strävar efter att ha en god samarbets- och delakultur så är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och du måste vilja att delta aktivt i skolornas gemensamma arbete. Vi ser att du är handlingskraftig och kommunikativ.

Vi söker dig som har längre erfarenhet som rektor, av personalledning, intäkts- och resultatansvar. Vi ser att du har erfarenhet av ledarroll på gymnasienivå samt att du genomgått den statliga rektorsutbildningen.

Vid frågor, kontakta Gymnasiechef Stina Jonsson, mobiltelefon; 0733-13 71 45, email: Stina.jonsson@kunskapsskolan.se

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Rektor till Internationella Kunskapsgymnasiet

Företag Kunskapsskolan
Ort
Utgår

2019-06-16

Ansök nu

Dela detta jobb