pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Rektor till förskolorna Bokelund, Sigfridshemmet och Nallen

Företag Växjö kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2022-10-09

Ansök nu

Rektor till förskolorna Bokelund, Sigfridshemmet och Nallen

Om tjänsten

De aktuella förskolorna för tjänsten som rektor är Bokelund, Sigfridshemmet och öppna förskolan Nallen. Förskolan Bokelund är en förskola med fem avdelningar och förskolan Sigfridshemmet har idag tre avdelningar. I anslutning till förskolan Sigfridshemmet finns en välbesökt familjecentral. Rektorsuppdraget kan komma att utökas med att starta upp fler öppna förskolor. Som rektor har du ett helhetsansvar för personal, ekonomi och arbetsmiljö för förskolorna. Ditt uppdrag är att ge förutsättningar för att verksamheterna ska kunna genomföras så att skollagen och målen i läroplanen uppfylls. Till din hjälp har du ett stort och härligt antal kollegor och centralt stöd. I ditt arbete förväntas du även bidra till våra gemensamma mål, förmågan att kunna lyfta blicken tillsammans med chef och kollegor är därför viktigt för oss. Kreativitet, engagemang, nyfikenhet och trygghet är viktigt för oss inom vår verksamhet och i rollen som rektor förväntas du arbeta aktivt med att skapa goda relationer, en god arbetsmiljö och en vi-känsla. Du bidrar även till en god föräldrasamverkan. Vår inspiration innebär bland annat att vi har ett projekterande arbetssätt där vi nu fokuserar på hållbar framtid. Vi arbetar med att utveckla våra pedagogiska lärmiljöer och lägger stor vikt vid arbetet kring språk och interkulturalitet. Din närmsta chef är verksamhetschefen för förskolorna i Växjö kommun.

Din profil

Vi söker dig som är trygg i ditt ledarskap, har god kommunikativ förmåga och lätt för att utveckla goda relationer med barn, föräldrar och medarbetare. För att lyckas i rollen är du en pedagogisk driven skolledare som systematiskt och målmedvetet kan få medarbetarna att växa. Du är positiv, lyhörd och inkluderande och har varje barns bästa i fokus. Du drivs av utveckling och att åstadkomma goda resultat i samverkan med andra. Relevant bakgrund för rollen är högskoleexamen med pedagogisk inriktning och vi ser det som meriterande att du antingen har genomgått eller påbörjat rektorsutbildningen. Det är även meriterande om du har arbetat som rektor tidigare och att du därmed har en helhetssyn på förskolans uppdrag. Du har god pedagogisk insikt och ett genuint intresse för frågor kring barns lärande, interkulturalitet samt för verksamhetsutveckling. Vi planerar att genomföra digitala intervjuer under onsdag, torsdag och fredag v 42. Om du sedan går vidare kommer slutintervjuerna äga rum i Växjö kommunhus under förmiddagen den 26 oktober. I denna rekrytering använder vi av oss tester som del i urvalsprocessen. Om du uppfyller grundkraven för tjänsten kommer du att få ett mejl med inbjudan att genomföra dessa tester efter sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan!

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

Anställningen

Omfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Antal tjänster

1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum

2022-10-09

Referensnummer

Rece 36/22

Kontakt

Monika Hernborg-Charlin

Verksamhetschef

0470-415 43

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare nås via Växjö kommuns kontaktcenter.

0470-410 00

Övrig information

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3). För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på https://pedagog.vaxjo.se. Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Dela detta jobb

Rektor till förskolorna Bokelund, Sigfridshemmet och Nallen

Växjö kommun