pedagogjobb.se

Rektor till Centrum för vuxenutbildning

Ort
Utgår

2021-08-15

Ansök nu

Rektor till Centrum för vuxenutbildning

Om arbetsplatsen

Centrum för vuxenutbildning (CFV) är en enhet som utgör ett nav för vuxenutbildningen i Linköpings kommun. Enheten samlar vuxenutbildningens kommunövergripande funktioner och myndighetsutövning. Det är en sammanhållen organisation för vuxenutbildning som ger förutsättningar för effektiv ledning, styrning och verksamhetsuppföljning. 

CFV leds av en enhetschef och en rektor. Enheten har flera uppdrag såsom all antagning till vuxenutbildning, studie- och yrkesvägledning samt stöd till de studerande. Andra uppdrag som ingår är kvalitetsuppföljning, information, uppsökande verksamhet, verksamhetsuppföljning och utvärdering av den auktoriserade vuxenutbildningen. Verksamheten befinner sig i en utvecklingsfas som ska leda till bättre förutsättningar att möta de nya krav och förväntningar som ställs på vuxenutbildningen idag.

Vi är en lärande organisation och i dagsläget arbetar vi aktivt med att utveckla och effektivisera våra rutiner  införande av ett nytt elevadministrativt system samt det systematiska kvalitetsarbetet för de auktoriserade skolorna. Inom CFV arbetar i nuläget 25 medarbetare i olika funktioner, såsom studie- och yrkesvägledare, studieteam, antagning och kartläggning. Vid CFV har personalen tillsammans fastställt ett antal värdegrundsord som ska vara levande i organisationen och i det dagliga arbete. Dessa ord är: respekt, delaktighet, kompetens och engagemang. CFV lokaler finns på Badhusgatan i Correns Hus, Linköping.

Arbetsbeskrivning

I rollen som rektor ansvarar du för den auktoriserade vuxenutbildning och har personal- och arbetsmiljöansvar för olika funktioner i verksamheten. Tillsammans med personalgruppen kommer du fortsätta utveckla våra interna processer mellan de olika funktionerna. Du kommer att vara en del av ledningsgruppen och kommer också medverka i olika nätverksgrupper. Inom dina ansvarsområden ingår ekonomiskt ansvar och att leda det systematiska kvalitetsarbetet inom enheten. Som rektor bär du också ansvaret för det strategiska arbetet med att utveckla vuxenutbildningen i linje med samhällsutveckling och kompetensförsörjningsbehov samt är verkställande av de politiska besluten i det operativa arbetet. 

Kvalifikationer

Du har pedagogisk högskoleexamen och har genomgått rektorsutbildning. Ett krav är att du har erfarenhet av arbete inom vuxenutbildning samt har flerårig erfarenhet av chefs- och ledarskap. För tjänsten krävs att du är väl förtrogen med styrdokument, läroplaner och skollag som reglerar vuxenutbildningen. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att bedriva utvecklings- och kvalitetsarbete samt har erfarenhet av arbete inom en politiskt styrd organisation. En god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska är ett krav för tjänsten. 

Som person ser vi att du är väl medveten om dina styrkor och svagheter, kan visa mod i svåra situationer och har en förmåga att lätt anpassa dig efter ändrade omständigheter. Då CFV är en komplex organisation vill vi att du har en förmåga att ta hänsyn till det större perspektivet, arbeta bra med komplexa frågor och se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. 

Vidare ser vi att du har ett kvalitetsmedvetet och strukturerat arbetssätt med en god förmåga att organisera och planera. 

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. 

Ansökningstiden pågår t o m 15/8 och intervjuer är planerade till v. 34

Information om tjänsten

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7186

Dela detta jobb

Rektor till Centrum för vuxenutbildning

Linköpings kommun