pedagogjobb.se

Rektor till Blåklintskolan med ansvar för årskurs F-3 och fritidshem

Företag Mjölby kommun
Ort
Utgår

2020-05-31

Ansök nu

Rektor till Blåklintskolan med ansvar för årskurs F-3 och fritidshem

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med drygt 27 700 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på äldreboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss?

Är du en drivande rektor som vill vara med och leda ett förändringsarbete som skall ta oss dit vi vill, och ännu längre?

Utbildningsförvaltningen i Mjölby kommun tror att allt börjar med bra rektorer och bra lärare. Vi lägger stor vikt vid det pedagogiska ledarskapet och vill ha fokus på undervisningen och elevernas lärande. I kommunen finns 14 grundskolor. Skolornas uppdrag är fastställt av staten i skollagen, läroplaner och kursplaner. Skolornas mål är att leva upp till alla de förväntningar som ställs i dessa nationella styrdokument.

Blåklintskolan är en skola för elever från förskoleklass till skolår 9, fördelade på en F-3 del samt en 4-9 del. Verksamheten leds av två rektorer med ansvar för respektive enhet. Skolan ligger centralt i Mjölby nära bibliotek, simhall och grönområden. Skolan har cirka 500 elever och ett 70-tal medarbetare.

ARBETSUPPGIFTER
Du leder och utvecklar skolans verksamhet utifrån uppsatta mål i nationella, kommunala och lokala styrdokument. Du ingår i utbildningsförvaltningens rektorsgrupp och där tar du ett aktivt ansvar för att utveckla hela förvaltningens verksamhet. Du har ett fullständigt personal-, arbetsmiljö- resultat- och budgetansvar.

KVALIFIKATIONER
Du har högskoleutbildning relevant för tjänsten, meriterande med rektorsutbildning och utbildning inom chef/ledarskap. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta som chef eller ledare, meriterande om det är inom en politisk styrd organisation. Du bör även ha erfarenhet av att förena pedagogiska, personella och administrativa frågor i ett helhetsperspektiv.

Som person är du målinriktad, engagerad och har en god pedagogisk insikt, du arbetar bra med andra människor. Du kan se helheter och har förmåga att arbeta med komplexa frågor, du kommer ofta med idéer och har ett nytänkande. Som ledare är du tydlig och skapar engagemang och delaktighet, du motiverar och delegerar arbetet på ett sätt för att nå gemensamma mål.

Vi erbjuder dig ett kreativt och spännande arbete där du får delta i vår chefsintroduktion och kontinuerlig utveckling via kommunens ledarutvecklingsprogram.

ÖVRIGT
Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Rektor till Blåklintskolan med ansvar för årskurs F-3 och fritidshem

Mjölby kommun