pedagogjobb.se

Rektor till Birgittaskolans vuxenutbildning

Ort
Utgår

2021-08-15

Ansök nu

Rektor till Birgittaskolans vuxenutbildning

Om arbetsplatsen

Birgittaskolan är en kommunal skola med både gymnasium, vuxenutbildning och SFI och är en plats för möten mellan människor. Vi finns i centrala Linköping och har drygt 2500 elever.

På Birgittaskolan arbetar enhetschef med 6 rektorer och ca 200 anställda. Vuxenutbildningen innefattar både grundläggande- och gymnasial nivå samt undervisning i Svenska för invandrare (SFI).

Vuxenutbildningen på Birgittaskolan står inför nya utmaningar. Vi söker nu en rektor med uppdrag att leda och utveckla en organisation i förändring, både vad gäller kommande uppdrag samt organisatorisk och fysisk placering i kommunen. Inom aktuellt rektorsområde ligger idag ansvar för grundläggande och gymnasial vuxenutbildning samt yrkesvux med inriktning mot vård -och omsorg.

Arbetsbeskrivning

Som rektor ansvarar du för den pedagogiska verksamheten, personal och ekonomi. Fokus i tjänsten ligger på verksamhetsutveckling utifrån verksamhetens behov och övergripande mål. Uppdraget som rektor inom vuxenutbildningen är komplext och du förväntas leda och organisera en verksamhet där snabba omställningar ibland behöver göras för att möta aktuell sökbild till utbildningarna samt för att möta arbetsmarknadens behov.

Som del i en större ledningsgrupp har du tät samverkan med övriga rektorer på skolan samt enhetschef. Du samverkar även med andra utbildningsanordnare och rektorer i kommunen samt med vår centrala antagningsenhet. I uppdraget ingår även att organisera för och genomföra uppdragsutbildningar inom framförallt Vård- och omsorg.

Linköpings kommun tillämpar chefsförordnanden vilket innebär att tjänsten är en tillsvidareanställning inom grundprofessionen (som medarbetare) med ett tidsbegränsat förordnande under tre år som chef. 

Kvalifikationer

Vi söker dig med en pedagogisk högskoleexamen och det är meriterande om du har en pågående eller genomförd rektorsutbildning. För denna tjänst krävs erfarenhet från vuxenutbildning och du har erfarenhet från arbete som chef med personal- och budgetansvar. Vana att jobba i projektform samt med snabba förändringar ser vi som meriterande. Vi ser också gärna att du har kunskap kring entreprenörskap och har erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation.

Du har ett tydligt, engagerat, verksamhetsnära och resultatinriktat ledarskap. Du drivs av en vilja och förmåga att se möjligheter till förbättringar samtidigt som du arbetar målinriktat och åstadkommer resultat. Ditt fokus ligger på kvalité och tar hänsyn till det större perspektivet och ser helheter.

Att arbeta i förändring ser du som inspirerande och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Du arbetar bra med andra människor och underhåller relationer. I arbetet är du självständig och behåller lugnet i stressade situationer.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7309

Dela detta jobb

Rektor till Birgittaskolans vuxenutbildning

Linköpings kommun