pedagogjobb.se

Logga

Rektor Praktiska Gymnasiet Bromma

Ort
Utgår

2019-10-30

Ansök nu

Rektor Praktiska Gymnasiet Bromma

Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola. Sedan dess har vi vuxit och idag har vi 33 skolor runt om i Sverige. Vi arbetar hela tiden efter att utvecklas och driva vår idé framåt för att varje elevs utbildning ska bli den bästa.

Många företag längtar efter någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Vårt samarbete med de olika branscherna gör att vi håller koll på vad marknaden behöver för arbetskraft. Vi utbildar för att det ska leda till jobb. 

Praktiska gymnasiet är skolan mitt i arbetslivet och vi är störst i Sverige inom gymnasial lärlingsutbildning. Vi vet att bra yrkesutbildning gör att ungdomar får jobb direkt efter gymnasiet och därmed får en chans att etablera sig som unga vuxna i samhället. Det öppnar möjligheter för att skapa sitt eget liv och det gör att samhället utvecklas som helhet. Vi vill vara med och skapa samhällsnytta på detta sätt, för ungdomar som har siktet inställt på ett visst yrke men även för ungdomar som inte ännu har sin plan klar för sig. Vi tror nämligen att alla behövs och kan bidra på arbetsmarknaden.

Om skolan

Praktiska Gymnasiet Bromma är en liten skola med en stor gemenskap. På skolan går ca 100 elever. Vi har en fin sammanhållning mellan elever och skolans personal och månar om att stämningen på skolan ska vara öppen och välkomnande. Skolan har ett nära samarbete med Framtidsgymnasiet Stockholm och flera lärare har tjänster där de undervisar på båda skolorna. Våra små klasser gör att eleven blir sedd av lärarna, som ser till att eleven får den hjälp den behöver!

De flesta av våra elever går lärlings- eller lärlingsliknande utbildningar.

Följande program erbjuds på skolan:

• Restaurang och Livsmedel 
• VVS och Fastighet Bygg och Anläggning

Vi har även Introduktionsprogram för elever som saknar gymnasiebehörighet och som ger dem möjligheten att komma in på ett nationellt program, eller att börja arbeta.

Skolan står inför en organisationsförändring då Praktiska Gymnasiet skall flytta in i Framtidsgymnasiets lokaler. Huvudmannens avsikt är att under de närmaste läsåren slå samman skolorna

Ditt uppdrag

Vi erbjuder en rektorsroll där du har stort eget ansvar och möjlighet att påverka och forma din egen verksamhet. I tjänsten har du 50% på Praktiska Gymnasiet Bromma och 50% på Framtidsgymnasiet Stockholm. Du är en nyckelperson i att skapa ett klimat som främjar långsiktighet, kvalitet och kreativitet för både medarbetare och elever och du leder de verksamhetsstrategiska frågorna kring skolans utveckling och framtid.

Du har det övergripande ansvaret för elever, medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö. Du är skolans företrädare i olika externa sammanhang och i kontakter med bransch, näringsliv, kommun och myndigheter.  Du rapporterar till en av skolcheferna inom AcadeMedias praktiska gymnasieområde med totalt 42 skolor i landet.

Du kommer att ansvara för det spännande uppdraget, att sammanföra två skolorna till en och där du som ny rektor har möjlighet att påverka, inte minst den fysiska miljön när Praktiska Gymnasiet flyttar in i samma lokaler som Framtidsgymnasiet.

Vi erbjuder

Du har ett nära stöd från skolans lokala ledningsgrupp och övergripande från din närmaste chef, rektorskollegor och stabsfunktioner inom ekonomi, HR, marknad, kvalitet och skoljuridik etc.

Vi satsar på våra rektorer och tycker att utbildning och utveckling är viktigt. Vi erbjuder våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom AcadeMedia Academy samt intern och extern professionsutveckling.

Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning, personalrabatter samt möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling. 

Vi kan erbjuda en spännande och lärorik arbetsplats där vi lägger stor vikt vid samarbete och där du får goda möjligheter att påverka ditt arbete. Eftersom vi är en liten skola är alla medarbetare viktiga medspelare i vårt kompetenta team! 

Din profil

Vi söker dig som har förmåga att locka fram det bästa hos medarbetare och elever och vill leda skolans satsning framåt. Du är en erfaren ledare som är trygg i dig själv och klok i ditt beslutsfattande med ett långsiktigt perspektiv i ditt arbete. Vi ser också att du är förtroendeingivande och har förmåga att genom dialog och samarbete aktivt leda medarbetare till verksamhets- och resultatutveckling. Du är en god organisatör med förmågan att lyfta blicken och skapa struktur i verksamheten. Vi tror också att du värdesätter en dynamisk miljö där människor från olika kulturer möts.

För att lyckas i rollen ser vi att du har en pedagogisk utbildning och erfarenhet av läraryrket. Du bör ha erfarenhet av tidigare skolledarroll, gärna inom yrkesprogram och lärlingsutbildning samt slutfört rektorsprogrammet.

För att hantera de olika delarna av rollen behöver du ha goda systemkunskaper i vardagliga tekniska hjälpmedel. 

Övrigt och kontakt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Du är varmt välkommen med din ansökan senast 30 oktober 2019. Har du frågor kring tjänsten, kontakta Fredrik Ericsson, Skolchef Tel 0730-328188.  Varmt välkommen med din ansökan!

Har du frågor om rekryteringsprocessen vänligen kontakta AcadeMedias HR-strateg Monika Trygg monika.trygg@academedia.se

Läs gärna mer om Praktiska Gymnasiet på www.praktiska.se

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Logga
Rektor Praktiska Gymnasiet Bromma

Praktiska Sverige AB