pedagogjobb.se

Rektor med ansvar förskola inom Munka Ljungby RO

Ort
Kategorier
Utgår

2019-08-08

Ansök nu

Rektor med ansvar förskola inom Munka Ljungby RO

Om arbetsplatsen

Ängelholm är landets första agila kommun! 
Här tänker vi nytt och vi har därför byggt en unik utvecklings- och serviceorganisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Förutom att vi har huvuduppdrag istället för förvaltningar, är det unika med Ängelholms kommun vårt signalsystem och våra agila arenor. 

Vi jobbar med vardagsinnovationer och får saker att hända. Samarbete är en självklar arbetsform för oss och med vårt agila arbetssätt har vi förutsättningarna och förmågan att anpassa oss i ett samhälle som ständigt förändras. Vi lever vår värdegrund: Öppenhet, Omtanke och Handlingskraft.

Ängelholm är dessutom en av Sveriges vackraste platser med kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap och har bästa läget med utomordentliga kommunikationer till resten av Skåne, Sverige och kontinenten. 

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss? Läs mer på jobb.engelholm.se

Är du utvecklingsinriktad och trivs i en dynamisk miljö? Är du kommunikativ och har förmåga att bygga goda relationer? Vill du vara med och leda Ängelholms skolor och förskolor? Har du siktet inställt på att skapa en attraktiv arbetsplats och vill du utveckla verksamheten genom att arbeta aktivt med ständiga förbättringar? Då kanske du är vår nya förskolechef!

På grund av pensionsavgång söker vi en ny kollega med ansvar för förskola inom vårt skolledarteam i Munka Ljungby rektorsområde som består av sex skolledare. 

Munka Ljungby är ett samhälle strax öster om Ängelholm med bebyggelsekärna, skog och landsbygd. Området omfattas av en F-9 skola, en byskola F-6 och sex förskolor med 23 avdelningar. Barnfamiljerna ökar i snabb takt och därför har vi nyligen utvidgat med fler förskolor och skolklasser. 

Vi ser det som väsentligt med ett fungerande systematiskt kvalitetsarbete med vetenskaplig ansats liksom att vi utvecklas och lär i ett 1-16 års perspektiv. Väl fungerande intelligenta team är en viktig faktor för goda resultat. Både gällande värdebas som kunskapsprogression. 

Har vi väckt din nyfikenhet och du är intresserad av att arbeta hos oss kan vi erbjuda ett stimulerande arbete i en organisation med hög kompetens och stora utvecklingsmöjligheter!

Välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

Som rektor med ansvar för förskola är du ansvarig för områdets samlade verksamhet, ekonomi och personal. Du rapporterar direkt till verksamhetschefen och ingår i skolledargruppen tillsammans med övriga skolledare. 

Du har det övergripande ansvaret för att vidareutveckla kvalitet och resurseffektivitet. Du genomför uppdragen inom givna ekonomiska ramar. Du tydliggör och kommunicerar visioner, mål och strategier, samt arbetar för en god arbetsmiljö. 

Som skolledare arbetar du tätt tillsammans med dina kollegor för att stötta och leda verksamheten mot uppsatta mål. För att trivas inom Ängelholms förskolor och skolor är det viktigt att du känner dig hemma i våra värderingar - öppenhet, omtanke och handlingskraft.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en erfaren pedagogisk ledare inom förskola samt har pedagogisk högskoleutbildning och med fördel rektorsutbildning. 

Du har ett etiskt förhållningssätt som är väl förankrat i läroplanernas värdegrund och du sätter barnens och medarbetares lärande i fokus. 

Du har en god strategisk och analytisk förmåga att se verksamheternas skilda behov och en förmåga att åstadkomma konkreta resultat. 

Att följa upp, analysera och utvärdera samt se nästa steg i processen är en självklarhet för dig. För att lyckas i arbetet som skolledare behöver du vara drivande och förtroendeingivande med en tydlighet och förmåga att entusiasmera, förankra och leda verksamhetsutveckling. 

Som skolledare förväntas du ta initiativ och tillsammans med dina skolledarkolleger aktivt arbeta för att utveckla en god samverkan i ett 1-12 årsperspektiv med fokus på barns lärande. 

Du är lyhörd för arbetsrättsliga frågor och du bygger ditt ledarskap på ett starkt medskapande med personalen. 

Som chef ser du samverkan som ett grundläggande incitament för en framgångsrik utveckling över lång tid. 

Du har goda kunskaper inom IKT.

Som skolledare krävs det att du har social kompetens samt en förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är nyfiken och provar nya metoder och tar del av ny forskning för att utveckla verksamheten.

Har du rektorsutbildning eller tidigare annan ledarskapsutbildning samt erfarenhet som förskolechef ser vi det som meriterande.

Anställningens omfattning

2019-11-01 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   2:47/19

Gör ansökan

Övrigt

För att bli aktuell för tjänsten måste du uppvisa utdrag ur belastningsregistret.
Har du erhållit företrädesrätt i Ängelholms Kommun, ska du ange detta i din ansökan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen. 

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: 
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Kontaktpersoner

Maria Hidestål

Förskolechef 0431-46 84 36 maria.hidestal@engelholm.se

Fredrika Hass-Bergendorff

Biträdande verksamhetschef 0431-870 00 fredrica.hass-bergendorff@engelholm.se

Facklig företrädare

Facklig företrädare nås via Kundtjänst.

0431-87000 

Dela detta jobb

Rektor med ansvar förskola inom Munka Ljungby RO

Ängelholms kommun