pedagogjobb.se

Logo

Rektor/förskolechef på Solberga skolan samt Torsåkers förskolor

Ort
Kategorier
Utgår

2019-05-15

Ansök nu

Rektor/förskolechef på Solberga skolan samt Torsåkers förskolor

Hofors är en liten naturskön kommun med stora möjligheter. 35 minuter väster om Gävle och 25 minuter från Falun hittar du Hofors med framgångsrika industrier och serviceföretag i en bra boendemiljö och en väl utbyggd samhällsservice. Här bor du billigt och lever rikt oavsett om du väljer tätorten Hofors eller det mer lantliga Torsåker. Med stort utbud av idrott, kultur, natur och föreningsliv inpå knuten finns goda förutsättningar för dig och din kompetens att utvecklas. En sådan tillvaro kallar vi vänlig. Kommunen har cirka 9600 invånare och ungefär 1000 anställda. Gemensamt arbetar Hofors kommuns medarbetare efter värdegrunden respekt, professionalism och ansvar. Läs mera på www.hofors.se

Solberga skola och Torsåkers förskolor ligger i lantliga Torsåker omgivna av ett rikt och vackert kulturlandskap. Solberga skola är en F-6 skola med omkring 150 elever, till skolan hör också ett fritidshem. Både skola och fritidshem är inrymda i gamla men fina lokaler. Torsåkers förskolor består av två förskolor - Tallbacken och Vinkelboda. Tallbacken har under första halvåret 2018 genomgått en om- och tillbyggnation som har gett förskolan nya förutsättningar. Vinkelboda förskola ligger i anslutning till Solberga skola och är också den relativt nybyggd med bara ett tiotal år på nacken. Stämningen på både skola och förskola är god med lugna och trygga personalgrupper.

Hofors kommun satsar på förskola, skola och fritidshem med starkt fokus på kvalité och höjd måluppfyllelse. Kollegialt lärande och systematiskt kvalitetsarbete har lyfts fram som framgångsfaktorer. Kommunen har en välfungerande central elevhälsa som stöd till enheterna. Under våren finns långtgående planer på en etablering av Science Center 2047.

ARBETSUPPGIFTER
Som rektor/förskolechef har du huvudansvaret för verksamheten på din enhet och du ska ha fokus på det pedagogiska ledarskapet. Du ska leda, driva, utvärdera och utveckla verksamheten mot de nationella och lokal målen. Du ansvarar för personalen samt att verksamheten bedrivs inom givna ekonomiska ramar. Till stöd har du en biträdande rektor/förskolechef inom din enhet. Du ingår i ledningsgruppen för förskola och skola i Hofors kommun.

KVALIFIKATIONER
Då vår nuvarande rektor byter skolenhet söker vi dig som är en tydlig ledare med förmåga att entusiasmera och motivera sina medarbetare.
Du tar tillvara och utvecklar medarbetarnas kompetens, erfarenhet och engagemang. Du har höga förväntningar både på verksamheten och dig själv. Du har förmåga att vara med och göra skillnad med ett tydligt elev och resultatfokus. Du har pedagogisk högskoleutbildning. Erfarenhet av ledarskap/chefskap, rektorsutbildning eller annan chefsutbildning på kvalificerad nivå är meriterande.

ÖVRIGT
OBS! För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hofors kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via offentliga jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Logo
Rektor/förskolechef på Solberga skolan samt Torsåkers förskolor

Hofors Kommun, Barn och utbildning