pedagogjobb.se

Varberg har unika möjligheter med sitt läge, havet och naturen. För att utnyttja den fulla potentialen ska Varberg utvecklas till Västkustens kreativa mittpunkt. För att lyckas krävs nytänkande, framåtanda, kunskap och mod. Vår Vision 2025 skapar förutsättningar för tillväxt i hela kommunen och en fantastisk livsmiljö. I Varbergs kommun bor drygt 60 000 invånare och befolkningen ökar stadigt. Företag och människor har upptäckt fördelarna med Varberg och söker sig till en kommun med hög livskvalitet.

Varbergs kommun, utbildning- och arbetsmarknadsförvaltningen, söker en rektor med placering på Peder Skrivares gymnasieskola och ansvar för enhet 3 med Barn- och fritidsprogrammet, Bygg- och anläggningsprogrammet, El- och energiprogrammet, Fordons- och transportprogrammet, Industritekniska programmet och VVS- och fastighetsprogrammet.

Peder Skrivares gymnasieskola - PS - är en av Sveriges tio största gymnasieskolor.

Enhet 3 är en enhet med knappt 50 anställda och 350 elever.

www.pederskrivaresskola.se

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att ha ansvar för Barn- och fritidsprogrammet, Bygg- och anläggningsprogrammet, El- och energiprogrammet, Fordons- och transportprogrammet, Industritekniska programmet och VVS- och fastighetsprogrammet.

Som rektor har du pedagogiskt ansvar samt verksamhets-, budget-, personal- och utvecklingsansvar.

Du ansvarar också för att stärka och utveckla skolans varumärke samt att leda verksamheten mot skolans pedagogiska och strategiska mål.

KVALIFIKATIONER
Du har pedagogisk grundutbildning på högskolenivå, gärna statlig rektorsutbildning samt insikt och förståelse för skolans pedagogiska uppdrag.

Du har goda kunskaper i ekonomistyrning och erfarenhet av ekonomiskt uppföljningsarbete i ledningsuppdrag.
Du har goda kunskaper i arbetsrätt samt erfarenhet av arbete med HR-frågor.

Det är önskvärt med erfarenhet av rektorsarbete, skolutveckling och värdegrundsarbete.
Det är önskvärt att du har lärarlegitimation och erfarenhet av att arbeta som lärare på gymnasial nivå.

Du är intresserad av att arbeta med utveckling, är kreativ, kvalitetsorienterad, lyhörd och har god ekonomisk insikt och planeringsförmåga. Som person är du tydlig och bra på att kommunicera.

Du är bra på att entusiasmera, uppmuntra, stimulera och skapa delaktighet.

Vi ser gärna att du utöver din akademiska bakgrund även har ett genuint intresse för yrkesprogram på gymnasiet

Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.

ÖVRIGT
Om du erbjuds anställning inom Förvaltning för utbildnings- och arbetsmarknad är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft.

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal.

Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!

Logga

Rektor, enhet 3, Peder Skrivares skola

Företag Varbergs Kommun
Ort
Utgår

2019-04-10

Ansök nu

Dela detta jobb