pedagogjobb.se

Rektor Bäckhammarskolan

Ort
Utgår

2021-05-30

Ansök nu

Rektor Bäckhammarskolan

Bäckhammarskolan
Hos oss får du 1000 kollegor inom 150 olika yrken som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi arbetar för att vara en attraktiv arbetsgivare och hos oss får du lära barn att läsa, vårda och stötta äldre människor samt människor med funktionsvariation, sprida glädje och energi med mat, hålla våra lokaler fräscha och mycket mer!

Varje dag arbetar vi för Surahammars kommuninvånare, kom och jobba med oss!

Surahammars kommun är finskt förvaltningsområde. Vår pedagogiska verksamhet finns i våra tre tätorter Ramnäs, Virsbo och Surahammar. Den omfattar förskola, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem och fritidsgård.

Bäckhammarskolan är en utvecklingsinriktad och trivsam skola som ligger i Ramnäs och består av förskoleklass, grundskola för skolår 1-6 och fritidshem med ca 95 elever. Vi arbetar för att eleverna ska nå sina mål och förverkliga sina framtidsdrömmar.

Beskrivning
I kommunen har vi skolor och förskolor som arbetar tätt tillsammans och erbjuder en hög kvalité på våra verksamheter. Alla rektorer har genomfört/genomför den statliga rektorsutbildningen.

Arbetsuppgifter
Rollen som rektor för Bäckhammarskolan innebär att du tillsammans med dina medarbetare på skolan leder en verksamhet som, med eleven i centrum och fokus på skolans uppdrag, ger alla elever möjlighet att nå målen.

  • Du leder skolans utveckling och organisation med inriktning att öka det gemensamma lärandet och stärka lärarna i deras profession.

  • Du kommer att ansvara för verksamheten med budget, personal och arbetsmiljö. Du kommer att leda, organisera, samordna och utveckla i enlighet med nationella och lokala styrdokument och inom ekonomiska ramar.

  • Du är underställd skolchef och kommer att ingå i kommunens ledningsgrupp för förskola och skola och i samarbete med övriga rektorer arbeta med utveckling inom området.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och har pedagogisk erfarenhet. Du har goda kunskaper om det svenska skolsystemet och styrdokumenten.
Som ledare är du lösningsfokuserad och har ett nära ledarskap där du bidrar till en stimulerande, lärande och positiv arbetsmiljö med eleverna i centrum. Du tycker om att driva skolutveckling genom strategiskt och målinriktat arbete där du ser helheten och har en god analytisk förmåga. Du visar ett gott omdöme och kommunicerar på ett tydlig och lyhört sätt med eleverna, medarbetare, kollegor och föräldrar. Du är en lyhörd och tydlig ledare som får andra att växa. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Det är meriterande om du har examination från rektorsutbildning eller har en pågående rektorsutbildning.

Villkor
Anställningsform: Tills vidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Surahammars kommun har tobaksfri arbetstid.

Kontakt    
Katarina Djukic-Forsman, 0220-390 50

Dela detta jobb

Rektor Bäckhammarskolan

Surahammars kommun - Barn och utbildning