pedagogjobb.se

Ärentunaskolan

Har du flerårig erfarenhet av arbete inom skola? Drivs du av utveckling och är duktig på att skapa delaktighet? Nu söker vi en kunnig och engagerad rektor som har förmåga att föra Ärentunaskolans utvecklingsarbete vidare framåt!

Ärentunaskolan är en grundskola för årskurs 6-9 med cirka 650 elever. Skolan ligger i Storvreta, 16 km norr om Uppsala centrum. I närheten av skolan finns en härlig miljö med två idrottshallar, fotbollsplan med konstgräs, skog och natur.

Ledningen består av rektor och biträdande rektor och skolan har engagerade och kompetenta medarbetare. Ett antal utvecklingsprojekt drivs på skolan och det finns ett väl utvecklat samarbete med övriga skolor i området. Skolan ingår i IBIS-projektet som drivs i samarbete med Uppsala universitet.

Läs mer om oss här (https://arentunaskolan.uppsala.se/).

Ditt uppdrag
Som rektor leder du den pedagogiska verksamheten och har fullt ledningsansvar för personal, ekonomi, elevhälsa och arbetsmiljöfrågor. Du driver skolans systematiska kvalitetsarbete gällande kunskapsresultat och kunskapsutveckling tillsammans med medarbetare och rektorskollegor med fokus på att alla elever får stöd och utmanas i sitt lärande.

I Uppsala kommun får du som rektor möjlighet att utvecklas i samarbete med andra rektorer. Du ingår i ett skolområde som är indelat i pedagogiska utvecklingsgrupper, där du tillsammans med andra rektorer driver skolutvecklingsfrågor. Avdelning grundskola har som prioriterade utvecklingsområden ”tillgängligt lärande”, "litteracitet" och ”bedömning för lärande”.

Som chef i Uppsala kommun har du stöd från kommunledningskontorets stab när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/rehabilitering och IT. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som har erfarenhet som rektor eller biträdande rektor inom grundskolan med elevansvar, samt personal- och arbetsmiljöansvar. Du har flerårig erfarenhet av arbete inom skola samt god erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete och av att leda och utveckla skolans systematiska kvalitetsarbete. Du har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och har du påbörjad eller avslutad rektorsutbildning (rektorsprogrammet) är det meriterande för tjänsten.

För att lyckas i tjänsten krävs det att du är kunnig och uppdaterad på skolans styrdokument samt behärskar svenska språket i både tal och skrift.

Du är en trygg och resultatinriktad ledare som skapar engagemang och delaktighet. Du har förmåga till helhetssyn, förstår ekonomiska samband samt har lätt för att fatta beslut utifrån tillgänglig information.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten, kontakta: Anders Pettersson, områdeschef, 018-727 54 14. Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta: Kajsa Angerdal Skoglund, HR-specialist 018-727 12 95 (v. 32) och Josephine Aldersson, HR-specialist, 018-727 72 18 (from v. 33). Vi planerar att genomföra (digitala) intervjuer för tjänsten d. 17/8, d. 18/8 samt d. 21/8.

Fackliga företrädare: Johanna Wallin, Sveriges Skolledarförbund, 018-727 63 21 Anders Ekegärd, Lärarförbundet skolledare, 018-727 00 91.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen samt utdrag ur belastningsregister gällande förskoleverksamhet/ skola/ skolbarnomsorg.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Rektor

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-10

Ansök nu

Dela detta jobb