pedagogjobb.se

Logo

Registrator

Företag Solna stad
Ort
Utgår

2019-12-15

Ansök nu

Registrator

Just nu söker vi dig som har drivkraften och kompetensen att vara med och forma ett nytt gemensamt arbetssätt för registratur- och arkivfunktionen i våra förskolor och skolor. Det nya arbetssättet ska garantera rättssäkerheten och kvalitetssäkra arbetet, men också bidra till en enkel och smidig hantering som underlättar för verksamheterna. Vill du vara med att utveckla de administrativa stödfunktionerna för våra förskolor och skolor och bidra till en effektiv och rättssäker handläggning? Sök tjänsten redan idag!

Om arbetsplatsen
Tjänsten är centralt placerad på Administration- och myndighetsavdelningen på barn- och utbildningsförvaltningen. På avdelningen arbetar ca 15 personer som gemensamt ansvarar för registratur, barn- och elevadministration och myndighetsutövning såsom utredningar av kränkningar, klagomål, tilläggsbelopp, mottagande i särskola, skolskjuts och tillsyn av fristående förskolor. Medarbetarna på avdelningen består av en blandning av tex. pedagoger, jurister och statsvetare och bidrar till en hög kunskap och erfarenhet inom vårt ansvarsområde. Du kommer arbeta tätt tillsammans med Stina, den registrator som redan finns centralt placerad, nedan svarar Stina på frågan om vad hon tycker är roligast med jobbet som registrator. 

"Det bästa med jobbet är kollegorna. Det som är roligast är arbetet med GDPR eftersom att det är så pass nytt och outforskat." Stina, registrator.

Jag, Maria, som är chef för avdelningen är utbildad jur kand och har arbetat i offentlig förvaltning i över tjugo år i olika roller varav de senaste fem åren inom just barn- och utbildningsfrågor. Jag har ett stort engagemang för mitt arbete och drivs av att kunna utveckla nya effektiva och kvalitetssäkra arbetssätt med barnets bästa i fokus. Som medarbetare hos mig får du stort eget ansvar, jag värdesätter högt engagemang och att kunna utföra sitt arbete i tid med hög kvalitet.

Vad innebär arbetet?
Arbetet innebär i huvudsak ansvar för sedvanliga löpande arbetsuppgifter inom registratur och arkiv för våra skolor och förskolor. Du har huvudansvar för registrering och arkivering av ärenden och beslut, t.ex. åtgärdsprogram, kränkningar, klagomål, betyg och nationella prov. Arbetet innebär också att utföra arbetsuppgifter inom den barn- och elevdokumentation som avdelningen ansvarar för. 

En viktig del i arbetet är att bevaka verksamheternas myndighetsbrevlådor och svara på frågor från verksamheterna och allmänheten inom förvaltningens ansvarsområde. Det ingår också att lämna ut allmänna handlingar och göra sekretessprövningar samt att vara en del av förvaltningens dataskyddsarbete tillsammans med förvaltningens dataskyddsombud.  

Arbetet utförs i flera olika digitala system såsom t.ex. LEX, Procapita och Infomentor. Just nu pågår övergång från Procapita till Tieto Education som är ett nytt webbgränssnitt för barn- och elevregistret.

Avdelningen är inne i en intensiv utvecklingsfas där du som medarbetare har stora möjligheter att vara med och påverka hur arbetet ska utformas.

Vem söker vi?
Du har relevant högskoleutbildning eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Du har flera års erfarenhet som registrator i offentlig förvaltning. I rollen krävs att du har goda kunskaper i hantering av allmänna handlingar och är väl insatt i regelverket som styr offentlighet och sekretess samt i personuppgiftshantering. Erfarenhet av dokumentation i förskola och/eller skolverksamhet är meriterande.

Vi är inne i spännande förändringsresa med nya arbetssätt och söker dig som är drivande och tar initiativ till förändring. Då du arbetar i team är det viktigt att vara lyhörd för andras synpunkter och behov. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt samt visar gott omdöme vid agerande och beslut.

För att trivas i tjänsten är det viktigt att du skapar goda relationer med andra och att du har en förmåga att lyssna och kommunicera.

Mer information och ansökan
Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till mig Maria Rönnberg, Administrativ chef, på maria.ronnberg@solna.se.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 15 december 2019. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.

Dela detta jobb

Logo
Registrator

Solna stad