pedagogjobb.se

Redaktör

Brinner du för att skapa digitala läromedel som utmanar hur vi tänker kring digitalt lärande i grundskolan? Är du en vass didaktiker med stor inblick i det svenska skolsystemet? Då är det kanske dig vi söker! Som redaktör blir du en del av ett starkt team av andra redaktörer, web editors och copy editors som underhåller och ansvarar för Clios existerande produkter.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer först och främst bestå av att hålla dig ajour med det svenska skolsystemet samt uppdatera, underhålla och utveckla våra svenska produkter. Du kommer att delta i det dagliga arbetet med att utveckla digitala lösningar som skapar mervärde i lärandet för barn i den svenska och danska grundskolan.

Varför Clio?

Hos Clio blir du en del av ett flexibelt, dynamiskt och informellt företag. Hos oss är det högt i tak och chefens dörr står alltid öppen. Vi har stark gemenskap bland kollegorna och hög tillit till varandra, och vi är stolta över våra engagerade medarbetare.

Vårt ljusa, trevliga kontor ligger i centrala Köpenhamn, nära både Østerport station och metron. På kontoret serveras både frukost och lunch lagat av vår egen kock, och vi firar ofta framgångar, nya projekt och varandras bedrifter med snacks och något gott att dricka. Vi är ett internationellt företag och på kontoret pratar vi danska, svenska och engelska. Vi tycker att livet går ut på mer än att jobba, så även om vi har höga förväntningar på dig tycker vi inte att du ska arbeta hela tiden. Därför erbjuder vi möjlighet att jobba hemifrån då och då samt flexibla arbetstider som passar din livssituation – oavsett om det innebär att hämta barnen eller utöva fritidsintressen.

Om dig

Vi föreställer oss att du har flera års erfarenhet som lärare i Sverige och har stor kunskap om såväl målgruppen som det svenska skolsystemet i praktiken. Dessutom är det en fördel om du har arbetat som förstelärare eller arbets-/ämneslagsledare och på så sätt har erfarenhet av att föra utvecklingen av skola och didaktik framåt. Du är lösningsorienterad och möter förändringar och nya åtgärder med ett öppet och konstruktivt sinne, men är samtidigt inte rädd för att ta dig an mer rutinmässiga uppgifter. Du kan samarbeta med andra inom samma bransch och trivs med att arbeta i ett högt tempo och ha många bollar i luften. Du vågar också prova något nytt, misslyckas och lära dig av dina erfarenheter. Eftersom vi är en kommersiell verksamhet är det viktigt att du har en kommersiell förståelse och är intresserad av att vara i dialog med våra användare genom användarfeedback och -undersökningar, marknadsföring och implementering.

Kvalifikationer:

 • Behärskar svenska på modersmålsnivå

 • Lärarutbildning, gärna med relevant vidareutbildning

 • Undervisningserfarenhet, gärna inom samhällskunskap och svenska

 • Inblick i svensk kultur och svensk samhälls- och skoldebatt

 • Erfarenhet av redaktionellt arbete

 • God språkkänsla

 • Tekniskt lagd

Ansökan

Nämn följande i din ansökan:

 • Vilka erfarenheter har du som gör att du passar som vår nya redaktör?

 • Vilka möjligheter ser du inom digital undervisning?

 • Vilka möjligheter ser du för digital undervisning på den svenska marknaden?

 • Hur håller du dig ajour med det svenska skolsystemet och hur skulle du omsätta din kunskap i praktiken?

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med förväntad start så snart möjligt. Du kommer att arbeta i Köpenhamn. Skicka din ansökan med cv och ett personligt brev där du berättar varför du är intresserad. Vi gör löpande urval.

Vill du veta mer om tjänsten kan du kontakta Content Development Manager Maja Klingenberg Hansen på +45 22 52 51 22 (till och med torsdag 25 juni; efter det Head of Content Development Ditte Christiane Jensen på +45 42 60 60 10). Vi ser fram emot att höra från dig!

Om oss

Clio utvecklar lärandeteknologi med målet att göra alla barn smartare. På Clio har vi sedan 2006 utvecklat innovativa tjänster och differentierande verktyg för undervisning samt 45 interaktiva ämnesportaler. Vi baserar vårt arbete på erfarenheter från klassrummen och de nyaste rönen inom teknologi och didaktik. Idag används vår lärandeteknologi av över 750 000 elever och 80 000 lärare. Läs mer på clio.me.

Om företaget

Clio utvecklar teknik för lärande för att få alla barn att lära mer. Sedan år 2006 har edtech-företaget skapat ett antal innovativa tjänster och differentieringsverktyg för klassrummet, samt 45 interaktiva och kompletta utbildningsportaler för grundskolan. Clio baserar sitt arbete på erfarenheter från lärare samt den senaste kunskapen inom teknik och didaktik. I dag används Clios digitala undervisningsverktyg av fler än 750 000 elever och 80 000 lärare.

Dela detta jobb

logga
Redaktör

Clio Online