pedagogjobb.se

Fyrisskolan

Är du en erfaren skolledare som arbetat på gymnasienivå? Har du ett stort intresse och erfarenhet av frågor kring språkintroduktion och elevers behov av stödinsatser? Då kan det vara du som är vår nya programrektor på Fyrisskolan!

Fyrisskolan är en modern och välutrustad gymnasieskola i nya fräscha lokaler centralt vid Fyrisån. Vi har en mångfald av program. Människor, möten och intryck hjälper våra elever att få det vi tycker är viktigast: Intryck för livet!

Läs mer om skolan här (https://fyrisskolan.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Vi söker en programrektor som vill vara med i arbetet med att utveckla Språkintroduktionsprogrammet.

I tjänsten ingår personal- och elevansvar för Språkintroduktionsprogrammet. Vi har i dag ca 80 elever på Språkintroduktion grupperat i fyra klasser utifrån elevernas språkliga kunskapsnivåer. Ett arbetslag som består av 9 personer med därtill knuten elevhälsa samplanerar undervisningen och träffas regelbundet för att organisera även andra aktiviteter kring undervisningen för eleverna.

Skolan präglas av hög kompetens inom de fyra gymnasieprogrammens olika inriktningar och som ledare för Språkintroduktionsprogrammets (Sprint) verksamhet bör du ha ett engagemang för de kunskapsområdena och vara insatt i det gymnasieprogrammets styrdokument.

Som programrektor ingår du i ett nätverk tillsammans med andra programrektorer i kommunen med bland annat programrektorsmöten ca 1 gång/månad. Du erbjuds även chefstödutbildning som ny chef i kommunen kring frågor som rör arbetsmiljö, rekrytering och ledarskap i en politiskt styrd organisation. Det finns även ett Sprintnätverk för de skolor som har språkintroduktion där du har möjlighet att träffa kollegor ett par gånger per termin.

Din bakgrund
Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning och pedagogisk erfarenhet inom gymnasieskola. Du har arbetat som skolledare på gymnasienivå med personalansvar och har skolledarutbildning eller likvärdig ledarutbildning. Examen från den statliga rektorsutbildningen eller från Rektorsprogrammet är meriterande. Tjänsten ställer krav på erfarenhet av arbete med elevhälsoteam specifikt samt erfarenhet av hur elevers behov av stödinsatser kan utformas. Du har erfarenhet av att arbeta systematiskt och målinriktat med ständiga förbättringar och utveckling av gymnasieprograms innehåll. Vi ser även att du är väl förtrogen att arbeta i en politiskt styrd organisation.
Har du erfarenhet av arbete som innefattar kontakter med relevanta myndigheter, såsom Migrationsverket, Socialtjänsten och har kunskaper om lagstiftning kring asylprocessen så är det en fördel.

Rollen fordrar att du har lätt att uttrycka dig klart och tydligt på svenska såväl muntligt som skriftligt och har goda IT-kunskaper och är van att arbeta digitalt.

I rollen som skolledare är du tydlig, flexibel och har lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Du besitter även en god ledar-och samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.
Som person är du resultatinriktad och initiativrik och vill bidra med kunskap och glädje till vår skola.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten, välkommen att kontakta:
Runar Krantz, enhetsrektor, 072 574 33 51

Har du frågor om rekryteringsprocessen, välkommen att kontakta:
Iréne Lavesson, HR-specialist, 018-727 12 91

Fackliga företrädare:
Sveriges Skolledarförbund: Ola Rick, 018-727 97 95
Lärarnas Riksförbund:Helena Dübeck 076-798 30 65
Lärarförbundet skolledare: Anders Ekegärd 018-727 00 91
Lärarförbundet:Louise Plobeck, 018- 727 24 95
Vision: Maria Ros 018-727 24 86
Saco-rådet/Akademikerförbundet SSR: Maria Persson 018-727 24 24
Kommunal 010-442 88 16

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Programrektor för Språkintroduktion

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2020-02-28

Ansök nu

Dela detta jobb