pedagogjobb.se

Logga

Pedagogisk fastighetsskötare

Ort
Kategorier
Utgår

2018-08-05

Ansök nu

Pedagogisk fastighetsskötare

Praktiska Gymnasiet i Nacka är en skola som växer. Vi har idag ca 330 elever och 35 personal. Skolan utbildar jobbsugna entreprenörer och vi har utbildning på 8 yrkesprogram samt introduktionsprogram. Nu behöver vi stärka upp vår personalstyrka med ytterligare en YRKESLÄRARE FASTIGHET och söker dig har några års erfarenhet från fastighetsbranschen, vi tror att du kanske arbetat som fastighetsskötare eller fastighetstekniker och att du är pedagogiskt lagd, gillar ungdomar och vill vara med och utbilda morgondagens kollegor.
Tjänsten innebär att du som yrkeslärare skall planera, genomföra och utvärdera undervisning på VVS- och fastighetsprogrammet inriktning fastighet utifrån styrdokumenten, samt skaffa APL-platser, genomföra bedömningssamtal på APL-platser och individuellt studieplanera för dina elever på APL och i skolan. Dessutom är du mentor för ca 20 elever. Vidare ingår du i någon av skolans utvecklingsgrupper och bidrar där med just dina kunskaper. I år är utvecklingsgrupperna: Trygghet, Marknadsföring, Elevinflytande/elevdemokrati, Internationalisering samt pedagogisk utveckling/digitalisering. Tjänsten är på heltid, med start 20/8-18, eller enligt överenskommelse. Praktiska Sverige AB satsar på friskvård och har ett bra trygghetspaket för sina anställda. För mer information om oss som företag, gå gärna in på vår hemsida www.praktiska.se

Vi söker dig som brinner för att utbilda morgondagens kollegor! Du ska ha gedigna kunskaper inom fastighetsskötsel och vara flexibel och pedagogisk, med ett stort tålamod. Vi tror att du har viljan att utbilda jobbsugna entreprenörer, att du efter några år i yrket som fastighetsskötare eller fastighetstekniker gärna vill vara med och utbilda morgondagens kollegor.
Du kommer att undervisa i samtliga årskurser inom VVS- och fastighetsprogrammets inriktningar fastighet, vara mentor för ca 20 elever och ha ansvar för planering, genomförande, uppföljning och dokumentation över din undervisning, samt genomföra utvecklingssamtal.
Vidare kommer du även ha kontakt med APL-företag, besöka eleverna på deras APL, dokumentera deras kunskapsutvekling på APL samt följa upp APL-platserna och teckna avtal med varje plats, samt upprätta elevernars momentsammanställningar/individuella planeringar för såväl skolförlagd som arbetsplatsförlagd utbildning.
Utöver undervisning, mentorskap och apl-arbete ingår du i ett av skolans arbetslag och bidrar där till att utveckla skolans pedagogik. Du kommer även ingå i en av skolans utvecklignsgrupper utifrån ditt eget intresse. Grupperna i år är: Elevinflytande/elevdemokrati, trygghet, internationalisering, marknadsföring och pedagogisk utveckling/digitalisering.
Du måste även tycka om att samarbeta då all utbildning sker i team.
Du behöver behärska svenska i tal och skrift och ha grundläggande IT-kunskaper då all vår dokumentation sker i Schoolsoft samt i Google Apps for Education.

Praktiska Gymnasiet är skolan mitt i arbetslivet och vi är störst i Sverige inom gymnasial lärlingsutbildning. Vi finns för de elever som vill ta en yrkesexamen för att kunna arbeta, starta eget eller läsa vidare efter gymnasiet efter sitt livs bästa skoltid. Praktiska Gymnasiet har sedan 1999 utvecklat en modell för gymnasiala lärlingsutbildningar och har som ambition att fortsätta leda utvecklingen av yrkesutbildningar som möter arbetsmarknadens krav. Vi finns idag på 33 orter, från Luleå i norr till Ystad i söder och vi har drygt 5500 elever och cirka 800 anställda. Vi arbetar hela tiden efter att utvecklas och driva vår idé framåt, detta för att utbildningen ska bli den bästa för våra elever.

Praktiska Gymnasiet i Nacka har ca 330 elever och 35 anställda. Vi finns i Nacka Strand.
Vi är sedan november 2017 en del av Academedia

Dela detta jobb

Logga
Pedagogisk fastighetsskötare

Praktiska Sverige AB