pedagogjobb.se

Pedagog i mindre undervisningsgrupp till Bäckaskolan 7-9

Företag Gnosjö kommun
Ort
Utgår

2019-06-25

Ansök nu

Pedagog i mindre undervisningsgrupp till Bäckaskolan 7-9

Arbetsplatsen

Välkommen att söka jobb i Gnosjö kommun, en spännande arbetsplats där det finns stora möjligheter för dig att utvecklas i din karriär. Gnosjö kommun är den största arbetsgivaren i kommunen med ca 900 anställda. Våra värdeord är mångfald, närhet, samhörighet, delaktighet och samverkan - livskvalitet för alla. Som personalförmåner erbjuder vi friskvårdsbidrag till alla våra anställda. Vi arbetar aktivt med vårt mål att ha en god arbetsmiljö där medarbetarnas kompetens och initiativ tas tillvara. 

Gnosjö kommun ligger i Jönköpings län där Gislaved, Värnamo och Vaggeryd är närmaste kommungrannar. Vi bildar tillsammans det så kallade GGVV-området och här finns en expansiv småföretagaranda som är unik i Sverige, och där vi som kommuner samverkar inom flera olika verksamhetsområden. Den speciella Gnosjöandan lever i allra högsta grad genom människors företagsamhet, finurlighet, samarbetsvilja och lösningsorienterade förhållningssätt. 

Bäckaskolan är en F-9-skola som ligger i centralorten Gnosjö. I årskurs7-9 finns ca 260 elever från Gnosjö, Nissafors och Åsenhöga med omnejd. 

I årskurs 7-9 är vi ett fyrtiotal medarbetare som arbetar för varandra och för våra elever med undervisning, med elevhälsa, servering eller med städ och vaktmästeri. 

Vi arbetar i nära samarbete mellan olika professioner och med pedagoger på kommunens andra skolor i linje med vad vi kallar helhetsidén, där vi har en helhetssyn om elevernas utveckling och måluppfyllelse från förskolan till årskurs nio och i gymnasieskolan. 

Som pedagog har du stor möjlighet att utforma ditt arbete efter eget tänkande och kunnande samt i samarbete med kollegor inom arbetslagen. I arbetslagen drivs vårt kvalitets- och utvecklingsarbete och det finns ett stort utbyte mellan pedagoger och med andra professioner inom verksamheten. 
En stark och viktig resurs i vår verksamhet är elevhälsoteamet bestående av kurator, rektor, skolsköterska, specialpedagog och studie- och yrkesvägledare. Detta är en del i vår strävan att ge samtliga elever den grund som behövs för gymnasiet och de utmaningar som väntar bortom årskurs nio.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i en mindre undervisningsgrupp med elever med neuropsykiatriska funktionsvariationer som behöver en annan miljö än den vanliga klassrumssituationen. I 400-korridoren tror vi på att väcka elevernas lust till lärande genom att stimulera deras nyfikenhet, individanpassa undervisningen samt våga gå utanför de traditionella ramarna. För att göra detta möjligt krävs ett gott samarbete och en stor flexibilitet bland personalen samt ett lågaffektivt bemötande. 
Du kommer att undervisa i förekommande ämnen i nära samarbete med specialpedagog, andra lärare, elevassistenter och elevhälsans professioner. I dina arbetsuppgifter ingår att stödja eleverna under skoldagen samt att planera, genomföra och utvärdera aktiviteter under skoldagen.


Kvalifikationer

Krav på arbetlivserfarenhet: Erfarenhet krävs. Då du kommer att arbeta med elever som ställer stora krav på kunnande och erfarenhet ser vi det som självklart att du har god erfarenhet av undervisning och elever i många olika situationer. Vi lägger stor vikt vid social kompetens och förmåga till samverkan med kollegor och övrig personal. . Vi ser gärna att du har lärarexamen och/eller lärarlegitimation för undervisning i något eller några ämnen i årskurs 4-6 och/eller 7-9. Har du specialpedagogik eller speciallärarkompetens ser vi detta som starkt meriterande.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid. 80-90 %
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse under augusti 2019, tjänsten sträcker sig i nuläget över höstterminen.
Antal platser: 1

Andra uppgifter

Vi arbetar under ansökningsperioden löpande med urval och intervjuer för att så snart som möjligt efter sista annonseringsdag kunna fatta beslut om tjänstens tillsättande. Vi ser därför gärna tidiga ansökningar. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gnosjö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. 

Välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Gnosjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-06-25
Arbetsgivarens referensnummer: A886460

Upplysningar

Karin Hedström
Rektor
0370 - 33 11 16

David Holm
Biträdande rektor
0370 - 33 11 58

Thomas Carlsson
Lärarförbundet
0370 - 33 11 27

Carita Johansson
Lärarnas Riksförbund
0370-33 11 67

Dela detta jobb

Pedagog i mindre undervisningsgrupp till Bäckaskolan 7-9

Gnosjö kommun