pedagogjobb.se

Verksamhetsområde Lärande, Orsaskolan

Välkommen till Orsa kommun, en liten pärla i Siljansbygdens norra del. Här finns vildmark runt knuten och kulturen i centrum. I Orsa gör vi saker tillsammans på ett enkelt sätt med nära samverkan och korta beslutsvägar. I Orsa skapar vi med människor, inte för, här finns livskvalitet och vi gör saker möjliga. I Orsa finns gemenskap, mod och skaparkraft.

Verksamhetsområdet Lärande har uppdrag att vara service-, samordnings- och ledningsstöd inom förskola, fritidshem, grundskola, integrerad särskola, elevvårdsteam och musikskola.

Våra grundskolor präglas av trygghet och trivsel. Eleverna ska stimuleras till kreativitet, möjlighet till rörelse, fantasi, nyfikenhet samt lust att lära och begåvning uppmuntras och utmanas.

Arbetssätt och arbetsformer ska anpassas och utvecklas efter individens och gruppens förutsättningar och behov så att självkänsla och medkänsla kan utvecklas och stärkas.

 

Vår rektor på Orsaskolan blir skolchef i Orsa kommun vid årskiftet 2020/21. Därför söker vi nu hennes efterträdare.  

Orsaskolan 

Orsaskolan är Orsas högstadieskola och har ca 220 elever och 30 personal. Skolan präglas sedan flera år av goda studieresultat, hög studiero, låg personalomsättning och mycket hög andel legitimerade lärare. Orsaskolan håller på att implementera tvålärarskap vilket också har bidragit till den positiva stämningen på skolan.  

Som rektor är du också chef över skolans elevhälsoteam. I ditt arbete har du stöd av tre arbetslagsledare, en biträdande rektor samt administrativ personal. Du kommer också bli en del av skolchefens ledningsgrupp där kommunens rektorer samarbetar, stöttar och stödjer varandra. 

Vad erbjuder vi dig? 

Vi erbjuder dig en spännande verksamhet med stora möjligheter till utveckling. Vi har korta och tydliga beslutsvägar och du kommer få ta stor del i vårt utvecklingsarbete i kommunen. Vår verksamhetsidé är att skapa ett gott lärande i en trygg miljö där alla ska lyckas. Behöriga lärare och kompetent personal har gjort att skolresultaten ligger över riksgenomsnittet.  

Vi har gjort medvetna satsningar på kompetensutveckling som styrs utifrån varje enhets specifika behov där lärarna tillsammans med rektor bestämmer vilken kompetensutveckling som ska genomföras. Detta görs inom formen för det som vi kallar för lärlag, där lärarna tillsammans undersöker en fråga och hittar nya arbetssätt. Lärlaget leds av en förstelärare. Konceptet lärlag kommer från skolforskaren Hans-Åke Scherp på Karlstads universitet.  

Vem är du? 

Du brinner för skolutveckling. Du är en god pedagogisk ledare som tillsammans med skolans lärare utvecklar kvaliteten på undervisningen.  Som chef har du:  

Förmåga att ge pedagogiskt ledarskap till en kompetent och driven lärarkår som själva brinner för kollegialt lärande.   

Förmåga att säga nej och förklara varför du säger nej. 

Förmåga att samarbeta både internt inom kommunen och externt med andra myndigheter.   

Förmåga att ta egna initiativ och agera.  

Förmåga att prioritera i ditt och andras arbete.   

Utbildningskrav  

Pedagogisk examen och lärarerfarenhet är ett krav för tjänsten.  

Rektorsutbildning är meriterande för tjänsten.  

 

Ansökningstiden går ut den 30 november 2020. Intervjuer kan komma att påbörjas under ansökningstiden. 

Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss vänligt men bestämt alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ö.k.
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Orsa
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2020/82
Kontakt
  • Mattias Scandola, verksamhetschef Lärande, 0250-55 22 10
Facklig företrädare
  • Mikael Smids, Lärarnas Riksförbund, 0250 - 55 21 00 (växel)
  • Malin Persson, Lärarförbundet, 0250 - 55 21 00 (växel)
  • Kommunal, 0250-55 22 79, 010-442 81 63
Publicerat 2020-11-06
Sista ansökningsdag 2020-11-30

Orsa kommun söker rektor till Orsaskolan

Företag Orsa Kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2020-11-30

Ansök nu

Dela detta jobb