pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

NYKVARNS KOMMUN SÖKER UTBILDNINGSCHEF

Företag Nykvarns kommun
Ort
Utgår

2021-12-05

Ansök nu

NYKVARNS KOMMUN SÖKER UTBILDNINGSCHEF

Kom närmare – Nykvarns kommuns vision 2035

Kom närmare – kom till Nykvarns kommun! Med naturen som granne och storstadens puls runt hörnet väntar ungefär 11 000 invånare på att just du och din insats ska göra skillnad i deras vardag. Vi är en relativt ung kommun – driv, ansvar och utvecklingsvilja präglar oss. Idag är vi cirka 800 engagerade medarbetare, och vi behöver bli fler. Är du en av dem?

Vill du ta ansvar för att leda och utveckla utbildningsverksamheten i en ung och dynamisk kommun med växande befolkning och höga ambitioner? 

Som chef för utbildningskontoret i Nykvarns kommun har du det övergripande ansvaret att leda, styra och utveckla kommunens utbildningsverksamhet. Ansvaret innebär att utifrån verksamhetens behov, lagstiftningens krav, politiska mål och med givna resurser, fortsätta bedriva ett långsiktigt, strategiskt och hållbart arbete med hög kvalité.

Utbildningskontoret har ca 360 medarbetare. Här finns åtta förskolor i egen regi, en fristående förskola och fyra grundskoleenheter inklusive en grundsärskola samt fritidsverksamhet och kulturskola.  Inom utbildningskontoret finns även kommunens gemensamma måltidsenhet organiserad.

All kommunal verksamhet ligger i en förvaltning och utbildningsfrågorna hanteras av utbildningsnämnden. Ett nära samarbete med den politiska organisationen ingår i din roll som utbildningschef.

Utbildningschef

Arbetsuppgifter

·         Driva det strategiska utvecklingsarbetet inom verksamheten

·         Identifiera områden för utveckling och arbeta strategiskt med dessa för att möta kort- och långsiktiga mål för kommunens skolor

·         Tillsammans med rektorer planera det långsiktiga arbetet för verksamheterna och säkra att man gemensamt arbetar strategiskt med frågor såsom likvärdighet och systematiskt kvalitetsarbete

·         Analysera och aktivt arbeta med den strategiska lokalförsörjningen kopplat till en växande befolkning. Förskolor och grundskolelokaler kan behöva utvecklas och byggas för att hålla takt med kommunens tillväxt.

Du rapporterar till kommundirektören och ingår i kommunens ledningsgrupp där du tar aktiv del i det strategiska utvecklingsarbetet för kommunen som helhet.

Kvalifikationer

·         Relevant högskoleexamen

·         God insikt i pedagogisk verksamhet

·         Minst fem års erfarenhet som chef med verksamhetsansvar, personal- och arbetsmiljöansvar

·         Erfarenhet av att leda andra chefer, gärna inom utbildningsområdet

·         Flerårig erfarenhet av ledningsgruppsarbete, meriterande om det är på högsta kommunala nivå. 

·         Erfarenhet av budgetansvar och god förståelse av ekonomistyrning inom offentlig verksamhet

·         Erfarenhet av att framgångsrikt lett utvecklings- och förändringsprocesser

·         Flerårig erfarenhet av att arbeta i politisk styrd organisation och av rapportering till politisk ledning

Ledarförmåga och personliga egenskaper

·         Synlig, stabil och tydlig ledare som kan inspirera, motivera och ta tillvara medarbetares kompetens och engagemang.

·         Kommunikativ, vilja och förmåga att kommunicera verksamhetens utveckling och framgångar.

·         God strategisk förmåga tillika helhetssyn

·         Kan sätta tydliga mål för sig själv och andra, skapa struktur samt fatta, verkställa och följa upp beslut.

·         Utvecklingsdriven, förmåga att identifiera områden för utveckling och driva strategiskt utvecklings- och förändringsarbete mot fastställda mål

·         God förmåga att representera kommunen internt och externt samt att kommunicera med den politiska ledningen

Vill du utvecklas i en ung, liten och dynamisk kommun med korta beslutsvägar – där det är just din och dina kollegors gemensamma insats som gör skillnad i vardagen hos våra invånare – hör av dig till oss!

För att göra en formell ansökan till tjänsten gå in på www.nykvarn.se och ansök i Nykvarns rekryteringssystem senast 5 december.  Säkerhetsprövning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. 

Vill du ha mer information om tjänsten och en första konfidentiell kontakt skicka en intresseanmälan eller ring till våra rekryteringskonsulter på ProAstri, Karolina Öberg, tel  0707 – 45 67 66, karolina@proastri.se eller  Ingela Papinski, 0705 – 76 18 76, ingela@proastri.se.  Välkommen!

Dela detta jobb

logo
NYKVARNS KOMMUN SÖKER UTBILDNINGSCHEF

Nykvarns kommun