pedagogjobb.se

Nyhemsskolan söker två biträdande rektorer

Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-23

Ansök nu

Nyhemsskolan söker två biträdande rektorer

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Nyhemsskolan är grundskola med årskurs F-6 . Här finns ca 480 elever och omkring 85 medarbetare. Just nu är vi inne i en utvecklingsprocess där vi inom ramen för Samverkan för bästa skola satsar på kompetensutveckling i språkutvecklande arbetssätt. 

Nyhemsskolans värdegrund: ÄRTA- Ärlighet, Respekt, Ansvar och Trygghet. 

För mer information: http://www.katrineholm.se

Arbetsuppgifter:

I ett nära samarbete med rektor leder, organiserar och utvecklar du skolans verksamheter. Du ingår i Nyhemsskolans ledningsgrupp med ansvar för antingen arbetslagen förskoleklass och fritidshem eller arbetslaget 4-6. I uppdraget ingår personal-, lednings-, utvecklings och uppföljningsansvar. Du ansvarar även för elevhälsoarbetet i arbetslaget tillsammans med speciallärare. På uppdrag av rektor kan du också komma att ansvara för ett eller flera övergripande uppdrag. 

Arbetsuppgifterna innefattar även att leda, utveckla och driva arbetet för att nå en lärande organisation samt att stärka inflytande och delaktighet för elever och för vårdnadshavare.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskoleutbildning som vi bedömer relevant för tjänsten, gärna med pedagogisk inriktning. Rektorsutbildning är meriterande. Du besitter god kunskap om utbildningssystem och styrdokument som är gällande inom verksamhetsområdet. 

Du bör ha arbetslivserfarenhet som ledare från en pedagogisk verksamhet, erfarenhet av arbete med elevhälsofrågor och erfarenhet av att arbeta med systematiska kvalitetsarbetet inom verksamhetsområdet samt att leda utvecklings- och förändringsarbete. 

Du tar ansvar för dina uppgifter och styr självständigt ditt arbete vad gäller att prestera resultat och välja arbetsmetod. Du identifierar och strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare mot resultat. Du fattar nödvändiga beslut inom ditt ansvarsområde. 

Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra, skapar engagemang och delaktighet. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Bygger strukturer som även andra kan arbeta utifrån. Utnyttjar tiden effektivt; identifierar och organiserar resurser som behövs för att utföra uppgifter. Sätter upp och håller tidsramar. 

Du samarbetar bra med andra människor och uppmärksammar andras synpunkter och kompetenser och ger dem utrymme i gruppen på ett sätt som gynnar helheten. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Bidrar till att förtydliga för gruppen dess arbetsuppgifter och mål samt delar med sig av sin kunskap.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas. Tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden, så dröj inte med din ansökan. 

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön. 
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 2

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-06-23

Arbetsgivarens referensnummer: C28876/2019

Upplysningar lämnas av:

Hanna Olsson
Biträdande rektor
Telefon: 0150-57324
E-post: hanna.olsson@ katrineholm.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0150-570 00

Dela detta jobb

Nyhemsskolan söker två biträdande rektorer

Katrineholms kommun