pedagogjobb.se

Logo

Ny lärarutbildning - en unik möjlighet för dig som vill kombinera studier med arbete som lärare

Företag Klippans kommun
Ort
Utgår

2021-03-22

Ansök nu

Ny lärarutbildning - en unik möjlighet för dig som vill kombinera studier med arbete som lärare

Arbetsplatsen

I Klippans kommun är vi drygt 1500 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus – att finnas till för våra invånare, företagare och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och satsar mot en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. Som en linje i vårt arbete och för en gemensam kultur, arbetar vi efter vår värdegrund ”Vi i Klippan” och inriktningarna "Vilja varandras framgång", "Våga sticka ut" och "Kul i jobbet".

Och inte minst, vi jobbar i en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan

För mer information: http://www.klippan.se

Arbetsuppgifter

Klippans kommun erbjuder tillsammans med Högskolan Kristianstad en ny typ av utbildning, arbetsplatsintegrerad grundlärarutbildning. Det innebär att du kombinerar högskolestudier med en anställning på en grundskola i Klippan och får lön under delar av studietiden, den tid då du samtidigt med studierna arbetar på en skola.
Grundlärarutbildningen ger dig behörighet att undervisa i grundskolans åk 7-9 i ämnena matematik, fysik och kemi.

Villkor

Studierna bedrivs under 5 år. Under första året kommer du att studera heltid. Från år två kommer du att ha en anställning i Klippans kommun och då också lön. Studierna motsvarar då 75% studietakt och arbetet sker på 50 %. Anställningsavtalet kommer att förnyas årligen under förutsättning att du klarar dina högskolestudier. Lönen är 18 000 kr per månad. Du kan också ansöka om studiemedel hos CSN. Utbildningen omfattar totalt 270 hp och efter examen kan du ansöka om lärarlegitimation.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i grundskolan tre dagar i veckan. Din uppgift blir att tillsammans med kollegor skapa en stimulerande pedagogisk verksamhet där ni planerar, genomför och utvärderar utifrån gällande styrdokument. Du leder, motiverar och inspirerar varje elev i såväl kunskapsutveckling som personlig utveckling. Att använda digitala verktyg ser du som en naturlig del i barns lärande. Du kommer att ha en mentor på arbetsplatsen under delar av din anställning.

Här kan du läsa mer om utbildningen, https://www.hkr.se/program/al79a-imfk

Kvalifikationer

En förutsättning för anställning är att du har sökt och blivit antagen till utbildningen på Högskolan Kristianstad. För ansökningskriterier se antagning.se

Övrigt

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg. Under rekryteringsprocessen kan vi eventuellt vilja att du skickar in en film där du presenterar och besvarar specifika frågeställningar.

Som anställd i Klippans kommun kommer du få tillgång till Förmånsklippan, en portal full med förmåner.

För allas trevnad är vår arbetstid rökfri.

Vi arbetar med ett löpande urval i våra tjänster vilket innebär att vi kontaktar och intervjuar kandidater under ansökningstiden.

Om du blir erbjuden tjänst ska du uppvisa giltigt utdrag från Polisens belastningsregister.

Omfattning/Varaktighet

Heltid, 6 månader eller längre

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Tillträde: Tillträde augusti 2021, för studierna. Tillträde för arbete sker augusti 2022.
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Helena Abrahamsson , Utvecklingsstrateg
Telefon 0435-28345
E-post helena.abrahamsson@ klippan.se

Fackliga kontaktpersoner

Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst Telefon 0435-28 000

Arbetsgivare

Klippans kommun
Barn- och utbildningsförvaltningen

Dela detta jobb

Logo
Ny lärarutbildning - en unik möjlighet för dig som vill kombinera studier med arbete som lärare

Klippans kommun