pedagogjobb.se

Modersmålslärare/ studiehandledare i arabiska

Ort
Utgår

2019-05-28

Ansök nu

Modersmålslärare/ studiehandledare i arabiska

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. I Katrineholms skolor får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt. 

Katrineholms skolor växer! Vi är i ett spännande utvecklingsskede med ekonomi i balans, ett systematiskt starkt kvalitetsarbete och visioner för framtiden. Inom bildningsförvaltningens har vi förskola, grundskola, gymnasieskola, kulturskola, central elevhälsa och en mottagningsenhet för nyanlända barn. Tillsammans skapar vi möjligheter att nå visionen ”Läge för liv och lust”.
 

För mer information: https://www.katrineholm.se/forskola--skola/mottagningsenheten-bryggan.html

Arbetsuppgifter:

Mottagningsenheten Bryggan ansvarar för att ta emot och kartlägga nyanlända elever, ge modersmålsundervisning och studiehandledning till elever i grund- och gymnasieskolor. 

Mottagningsenheten Bryggan söker nu modersmålslärare/studiehandledare i arabiska. 
Att arbeta som modersmålslärare innebär att du undervisar elever på ditt modersmål enligt gällande kursplan. Du ansvarar för planering, genomförande och uppföljning av lektioner. Du har ansvar för att göra skriftliga omdömen och för att sätta betyg. I arbetet ingår att hålla kontakt med vårdnadshavare. 

Arbetet som studiehandledare innebär att du hjälper elever att förstå och ta till sig ämneskunskaper med hjälp av modersmålet. Du kan genom att växla mellan det svenska språket och elevernas modersmål hjälpa eleverna att få en bra start och goda förutsättningar att klara sina studier i den svenska skolan. För att lyckas som studiehandledare krävs ett tydligt samarbete med elevernas lärare i det ämne som studiehandledningen ges. Både arbetet som modersmålslärare och studiehandledare innebär att du inspirerar och stimulerar eleverna till utveckling.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning. Meriterande för att arbeta som modersmålslärare och studiehandledare är om du har en svensk eller utländsk lärarexamen alternativt annan pedagogisk utbildning samt erfarenhet av undervisning eller studiehandledning i grundskola och gymnasieskola. Ämneskunskaper krävs i flera av skolans undervisningsämnen. 

God datavana krävs. 

För att uppnå goda resultat krävs att du har mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i arabiska och i svenska. Du är även väl förtrogen med det svenska skolsystemet. 

Du tycker om att arbeta med andra människor och du uppmärksammar andras synpunkter och kompetens. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt och du värdesätter att utveckla dig och ditt uppdrag tillsammans med kollegor och elever. 

Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Utnyttjar tiden effektivt; identifierar och organiserar resurser som behövs för att utföra uppgifter. Sätter upp och håller tidsramar. 

Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter i ditt arbetssätt när förutsättningarna förändras. Kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt och ser möjligheter i förändringar. Du agerar prestigelöst i förändringar och agerar för att främja din egna utveckling och fortsatt arbete.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas. 

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön. 
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: 2019-08-05
Tidsbegränsat till: 2020-06-11
Antal platser: 4

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-28

Arbetsgivarens referensnummer: C26850/2019

Upplysningar lämnas av:

Marianne Jeppson
Enhetschef
Telefon: 0150-488248

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare nås genom kommunens växel
Telefon: 0150-570 00

Dela detta jobb

Modersmålslärare/ studiehandledare i arabiska

Katrineholms kommun