pedagogjobb.se

Logga

Modersmålslärare och studiehandledare i makedonska

Ort
Utgår

2020-06-11

Ansök nu

Modersmålslärare och studiehandledare i makedonska

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande.

Finspångs kommun har idag drygt 22 000 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. I arbetet med detta är skolor och utbildning utpekade som centrala framgångsfaktorer. Finspångs kommun arbetar aktivt för att de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030, ska prägla kommunens styrning och ledning.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har cirka 1 800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018.

Arbetsuppgifter
Studiehandledning sker innan, under eller efter skoltid.

Pedagogen ska vara en brygga mellan modersmålet och det svenska språket i syfte att stödja elevernas utveckling och lärande i samarbete med övrig personal på skolorna.
Modersmål består av undervisning enligt kursplan i ämnet modersmål, dokumentation samt bedömning och betygssättning.
Modersmålsundervisningen sker efter elevens ordinarie skoltid och i åldersblandade grupper, ibland på flera skolor i kommunen. Vi har i dagsläget en grupp som läser modersmål.
Flexibilitet är av stor vikt då schema och elevunderlag kan ändras under läsåret.

Kvalifikationer
Som person är du initiativrik, strukturerad och kvalitetsmedveten. Det är viktigt att du har en god social kompetens och ett gott bemötande mot såväl elever som vårdnadshavare och kollegor.

Vi söker i första hand dig som: . gärna har erfarenhet av undervisning i svensk skola . har aktuellt språk som ditt modersmål . har dokumenterat goda kunskaper i aktuellt språk . har god insikt i traditioner, seder, bruk och samhällsstruktur i landet/länderna där språket talas . har dokumenterat goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, motsvarande gymnasiekursen SV2 . har datorvana och är van vid att hantera digitala lärverktyg som utgör en självklar del i din undervisning . har god samarbetsförmåga, är strukturerad och har god förmåga att arbeta självständigt . är duktig på att kommunicera på svenska kring elevers utveckling och bidrar i pedagogiska diskussioner med andra pedagoger. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet.

Erfarenhet krävs.

Villkor
Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: januari 2020 eller efter ök

Utdrag ur belastningsregister ska kunna uppvisas.

Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Logga
Modersmålslärare och studiehandledare i makedonska

Finspångs kommun