pedagogjobb.se

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd. Utbildningarnas viktigaste kännetecken är den pedagogiska modellen med en personligt utformad utbildning som ger kunskap och förmågor för framtiden. De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 14 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016. Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Brinner även du för barn och ungdomar och vill arbeta i en skola där varje elev ges något unikt? På Kunskapsskolan jobbar vi med att personligt utforma utbildningen för varje elev och utgår från de individuella målen och förutsättningarna. Vi är redan övertygade om att vår pedagogiska modell är en metod som är framgångsrik och väl fungerande och som utvecklar elever till att stå starka i en föränderlig miljö, och nu letar vi efter en medarbetare med samma övertygelse och driv som vill ta vår modersmålsundervisning i arabiska till nästa nivå.

Nu söker vi en modersmålslärare i arabiska, 100%

OM ROLLEN

Vi arbetar fokuserat med närheten till eleverna och vårt mål är att varje elev ska nå längre än vad hen själv trodde var möjligt. Som modersmålslärare kommer du bedriva modersmålsundervisning och studiehandledning i arabiska. Du kommer ansvara för planering, genomförande och utvärdering av undervisningen löpande och har ansvar över formativ bedömning, betygsättning och dokumentation av elevernas varierande kunskapsnivåer. Det kommer vara av största vikt att du bidrar till att ämnet modersmål i arabiska anpassas efter vår pedagogiska modell men också att du förstås förvaltar och utvecklar Kunskapsskolans stegmaterial i ämnet arabiska.

Undervisningen i arabiska kommer bedrivas dels via fjärrundervisning från Kunskapsskolans huvudkontor i Hammarby sjöstad men också ute på några av Kunskapsskolans skolor i Stockholmsområdet. Du förväntas ha en tät dialog med ämneslärare och elevernas personliga handledare. Din roll kommer innebära att fungera som en kontaktlänk för Kunskapsskolans övriga modersmålslärare och studiehandledare i arabiska. Du behöver vara bekväm med att vid behov ha dialog med elevernas vårdnadshavare.

Du kommer ingå i ett mindre team medarbetare på Kunskapsskolans pedagog- och utvecklingsavdelning. Avdelningens syfte och ansvar är att utveckla och förvalta Kunskapsskolans pedagogiska modell samt våra pedagogiska system. Att utveckla vår undervisning, våra system och processer för högre måluppfyllelse är en stark drivkraft.

KVALIFIKATIONER

Du har pedagogisk utbildning alternativt pedagogisk erfarenhet som modersmålslärare och/eller studiehandledare på arabiska. Du både talar och skriver flytande svenska och arabiska, undervisningen sker på båda språken.

KVALIFIKATIONER SOM ÄR MERITERANDE

Vi sätter stort värde vid ditt engagemang, din pedagogiska kompetens och din förmåga att skapa förtroendefulla relationer med eleverna.

Ett plus är om du har några års erfarenhet av undervisning och handledning i årskurserna 6-9.

PERSONLIGA EGENSKAPER

Du har ett stort engagemang för uppdraget och trivs att arbeta i projektform. Du brinner för att se barns och ungdomars språkutveckling och älskar att se dem växa och nå sina mål. Din förståelse för studiehandledningen och modersmålsundervisningens viktiga roll för elevernas kunskapsutveckling är ett ställningstagande du delar med oss och du drivs av utmaningen och vikten i att höja modersmålsämnets status. Då fjärrundervisning är ett ganska nytt koncept är vikten av nytänkande och lösningsfokus extra viktigt. Du är kommunikativ och har en god samarbetsförmåga. Du behöver ha god vana av it för att hantera rollens utmaningar.

Välkommen med din ansökan!

___________________________________________________________________

Vid övertalighet inom Kunskapsskolan kommer utannonserade tjänst i första hand att erbjudas anställda inom företaget.

Säljare av rekryteringstjänster gör sig icke besvär.

____________________________________________________________________

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Kunskapsskolans huvudkontor, Hammarby fabriksväg 23, kommer att vara din arbetsplats med närhet till buss- och tvärbana. När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Låter det intressant?

Välkommen med frågor till Kunskapsskolans pedagogik- och utvecklingschef

Stina Myringer Karlsson: stina.myringer-karlsson@kunskapsskolan.se, 0733 132739

Sista ansökningsdag är 9 november 2019

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Ansökan sker via vårt rekryteringsverktyg, mer information finner du på www.kunskapsskolan.se

Modersmålslärare i arabiska

Företag Kunskapsskolan
Ort
Utgår

2019-11-09

Ansök nu

Dela detta jobb