pedagogjobb.se

Modersmålslärare DARI/PERSISKA med studiehandledningsuppdrag

Ort
Utgår

2019-12-01

Ansök nu

Modersmålslärare DARI/PERSISKA med studiehandledningsuppdrag

Om arbetsplatsen

Ängelholm är landets första agila kommun!
Här tänker vi nytt och vi har därför byggt en unik utvecklings- och serviceorganisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Förutom att vi har huvuduppdrag istället för förvaltningar, är det unika med Ängelholms kommun vårt signalsystem och våra agila arenor.

Vi jobbar med vardagsinnovationer och får saker att hända. Samarbete är en självklar arbetsform för oss och med vårt agila arbetssätt har vi förutsättningarna och förmågan att anpassa oss i ett samhälle som ständigt förändras. Vi lever vår värdegrund: Öppenhet, Omtanke och Handlingskraft.

Ängelholm är dessutom en av Sveriges vackraste platser med kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap och har bästa läget med utomordentliga kommunikationer till resten av Skåne, Sverige och kontinenten.

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss? Läs mer på jobb.engelholm.se


 

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta som modersmålslärare med studiehandledningsuppdrag i dari/persiska, som vikarie.

I dina arbetsuppgifter som modersmålslärare ingår att undervisa eleverna i deras modersmål utifrån skolans styrdokument. Från årskurs 6 betygsätter du eleven enligt ämnets kunskapskrav. Som lärare ska du aktivt arbeta med värdegrundsarbetet enligt våra läroplaner. Kartläggning av elevens kunskaper kan bli en del i arbetet med eleverna. Även prövningar inom modersmålet kan ingå.

I dina arbetsuppgifter som modersmålslärare ingår även studiehandledning på modersmålet. Som studiehandledare ingår att i samarbete med elevernas övriga lärare och pedagoger, handleda nyanlända elever, utifrån kursplaner och kunskapskrav i skolans samtliga ämne. Vid behov är du även behjälplig med översättning under elevmöten samt vid överförande av information mellan skola och elev/hem. Du förväntas ta en aktiv del i det vardagliga arbetet samt bidra till arbetslagens och elevernas utveckling för att nå högre måluppfyllelse. Du ska vara väl insatt i skolans styrdokument och kunna omsätta dessa i det praktiska arbetet.

Flexibilitet är av stor vikt då schema och elevunderlag kan ändras under terminen. Undervisningen sker på olika skolor i Ängelholms kommun.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har lärarexamen och goda kunskaper i svenska såväl muntligt som skriftligt. Mycket goda kunskaper muntligt och skriftligt i modersmålet är ett krav.

Då arbetet sker ute på många olika skolenheter behöver du ha en god samarbetsförmåga och lätt att skapa kontakter. Du förväntas att ta en aktiv del i utvecklingsarbetet kring modersmålsundervisning och studiehandledningen via Språkcentrum. Du har god datorvana.
Körkort och egen bil krävs.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2019-12-01

Tillträde: omgående.
Tjänstens omfattning: timmanställning
Anställningsintervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden.

Övrigt

För att bli aktuell för tjänsten måste du uppvisa utdrag ur belastningsregistret.
Har du erhållit företrädesrätt i Ängelholms Kommun, ska du ange detta i din ansökan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Generell information

Sista ansökningsdag

2019-12-01

Arbetsplats

Skåne län

Kommun

Ängelholm

Yrkeskategori

Modersmålslärare i grundskolan

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Omfattning

Timavlönad

Antal tjänster

1

Kontaktperson

Kristina Milotic

Rektor 0431-87000 kristina.milotic@engelholm.se

Dela detta jobb

Modersmålslärare DARI/PERSISKA med studiehandledningsuppdrag

Ängelholms kommun