pedagogjobb.se

Modersmålslärare

Ansök nu

Modersmålslärare

Inom Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Utbildnings- och arbetslivsförvaltningens 2200 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Arbetsuppgifter

Att arbeta som modersmålslärare i Region Gotland innebär att du undervisar i ämnet modersmål. Du kommer troligtvis även att studiehandleda nyanlända elever i skolans alla ämnen, från förskoleklass till vuxenutbildning.

I tjänsten ingår att samarbeta och kommunicera med elever, kollegor och vårdnadshavare samt att självständigt bedriva undervisning utifrån skolans styrdokument. Vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.

Då vi har många skolor på Gotland kan arbetet innebära både när- och fjärrundervisning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarutbildning och/eller erfarenhet av att undervisa elever/studerande i grekiska, swahili och syrianska.

Krav för att erbjudas en tillsvidaretjänst är att den sökande:
- har adekvat kompetens för att undervisa i det aktuell ämnet eller på den aktuella kursen
- har minst gymnasial utbildning från hemlandet eller Sverige
- har godkänt betyg i SVA 3 eller motsvarande
- har tillräckliga kunskaper för att kunna använda dator/iPad som ett digitalt verktyg i undervisningen
- har minst ett års erfarenhet av undervisning i Sverige och har goda referenser

B-körkort och tillgång till egen bil samt erfarenhet av fjärrundervisning är meriterande.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6000 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 57000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Dela detta jobb

Modersmålslärare

Region Gotland