pedagogjobb.se

Mentor till Bäckskolan

Ort
Utgår

2021-10-20

Ansök nu

Mentor till Bäckskolan

Om arbetsplatsen

Bäckskolan - en lärande gemenskap med omtanke och glädje.

Bäckskolan ligger i ett naturskönt område i stadsdelen Berga. Skolan ligger intill Tinnerbäcken, Eklandskapet, Tinnerö samt skogs- och friluftsområden som ger eleverna stimulans för lek och lärande. Skolan har ca 150 elever från förskoleklass till skolår 6, många med mångkulturuell bakgrund. Till skolan hör också fritidshem, åk F-6 och fritidsklubb för åk 4-6.

Bäckskolan arbetar för ett lustfyllt lärande där språket har en framskjuten roll i allt vårt arbete. Läsa, skriva och räkna ser vi som angelägna grundläggande baskunskaper. Engagerade pedagoger gör skolan till en arena där olika kompetenser kan förverkligas hos våra elever. Förskoleklassen är det första steget in i skolans värld där grunden till fortsatt lärande läggs.

Skolan har ett fokusbibliotek, i världsklass, med en bibliotikarie som arbetar heltid och stödjer eleverna i biblioteket och klasserna.

Arbetsbeskrivning

I rollen som mentor på Bäckskolan kommer du att arbeta med stöd till elever för att öka måluppfyllelsen. Syftet med uppdraget är att avlasta klasslärare och personal med arbetsuppgifter kopplade till dokumentation, samtal, närvaro och trygghetsarbete. Du kommer att stötta elever genom hjälp med studieteknik, rutiner, samtal, rastaktiviteter, värdegrund och sociala aktiviteter. Det innebär att delta i elevvårdsarbete, ta föräldrakontakter och andra kontakter med olika externa aktörer som t.ex Råd och Stöd. Det kan finnas andra kompetenser än klasslärare du kommer samarbeta med så som speciallärare, fritidspersonalen, elevhälsoteamet, administratör och skolledning.

Arbetet är i projekform med visstidsanställning till och med vårterminen 2023 med tre utvärderingar och eventuella justeringar. Målet med arbetet är att höja elevernas måluppfyllelse genom avlastning av lärarnas arbetsbelastning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en pedagogisk, social eller annan beteendevetenskaplig utbildning eller utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har lätt för att kommunicera och har ett intresse att möta olika människor med olika bakgrund och förutsättningar. Du har god förmåga att skapa relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Som person kännetecknas du av en positiv inställning och ett lösningsfokuserat arbetssätt. Du har goda IT-kunskaper, är kommunikativ och kan på ett tydligt och korrekt sätt uttrycka dig i både tal och skrift. Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete samt har en god samarbetsförmåga. Vidare är du en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Dessutom har du en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten

Tillträde: Efter övrenskommelse

Anställningsform: Visstidsanställning t.o.m.  2023-06-20

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 7815

Dela detta jobb

Mentor till Bäckskolan

Linköpings kommun