pedagogjobb.se

Logo

Medialärare till Wendela Hebbegymnasiet

Ort
Kategorier
Utgår

2019-09-23

Ansök nu

Medialärare till Wendela Hebbegymnasiet

En dag på jobbet   
Nu söker vi en engagerad, skicklig mediepedagog till vårt arbetslag Estetik och Media. Du blir en viktig del i ett sammansvetsat arbetslag och här arbetar du med ett ämnesövergripande förhållningssätt, vilket innebär att du har en nära samverkan med övriga lärare på programmet. Våra elever gör många olika projekt och som lärare blir du en viktig del i att driva dessa. Du kommer att undervisa en dag i veckan i ämnena Film- och Tv-produktion 1, samt Digitalt skapande 1.  
Ser du samarbeten mellan olika ämnen som en självklarhet för att skapa en helhet i utbildningen för eleven? Vill du kunna fokusera på det pedagogiska arbetet istället för att lägga tiden på administrativa arbetsuppgifter? Då är Wendela Hebbegymnasiet platsen för dig! Inför läsåret 2019/2020 förstärker vi skolans elevhälsa med tre studiecoacher, vilka har som huvuduppgift att stötta eleven i att bli ägare till sitt lärande, sin utbildning och sociala utveckling. Studiecoacherna ska arbeta med främjande av närvaro och studiemotivation och övertar flera traditionella mentorsuppgifter som t ex administration kring frånvarohantering, vilket innebär att tid frigörs för läraren att fokusera på det som direkt rör lärandet.
 
Vem är du?   
Krav:                                    Lärarlegitimation, Erfarenhet av arbete på gymnasieskola 
Meriterande:                       Att du har ett nära samarbete med yrkeslivet och har god vana av att driva olika projekt  
Personliga egenskaper:       Du har en positiv människosyn och ett professionellt bemötande, något som genomsyrar din kontakt med elever, vårdnadshavare och kollegor. Som person är du strukturerad, lugn, samarbetsorienterad och självgående.  
 
Vi erbjuder dig   
Du får arbeta på en skola där vi har en tydlig estetisk profil vilket präglar hela verksamheten. Du får goda möjligheter att samverka med olika ämnen och inriktningar och vi har välutrustade lokaler till förfogande. Ett engagerad elevvårdshälsoteam stöttar i arbetet. Södertälje kommun erbjuder dessutom en friskvårdspeng på 3000kr.   
 
Välkommen till oss!   
Wendela Hebbegymnasiet är Södertäljes gymnasieskola för media, musik, bild- och form, foto och film, dans, teater, design, teknik, spel och animation.      
Skolan har fräscha och välutrustade lokaler med glas och rymd - en skola för framtiden med närhet, värme, ömsesidig respekt, kompetens och kreativitet. Inom våra karaktärsämnen samarbetar vi med högskolor, teatrar, tidningar, radio, tv, muséer och gallerier. Vi har också ett nära samarbete med Kulturskolan i Södertälje, som delar lokaler med oss. Lärarna i karaktärsämnena är pedagoger, men även praktiskt yrkesverksamma inom sina områden, som till exempel journalister, fotografer, musiker, bildkonstnärer, formgivare, designers, arkitekter, regissörer, dramatiker och manusförfattare.  
 
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Logo
Medialärare till Wendela Hebbegymnasiet

Södertälje kommun – Utbildningskontoret