pedagogjobb.se

Medarbetare till nystartat närvaroteam sökes

Ansök nu

Medarbetare till nystartat närvaroteam sökes

Beskrivning

Grundskolorna på Norrmalm har gått samman med Norrmalms Socialtjänst för att skapa ett närvaroteam. Närvaroteamet riktar sig mot barn och ungdomar som är skrivna på Norrmalm, har sin skolgång i en kommunal grundskola på Norrmalm och som har hög frånvaro. Forskning visar att hög skolfrånvaro kan resultera i risk för psykisk ohälsa, socialt utanförskap och att inte bli behörig till ett nationellt program.

Mot bakgrund av det är målet för teamets arbete är att öka närvaron för de elever som ingår i projektet. Detta sker genom ett samarbete med elevens skola samt Socialtjänsten. Verksamheten kommer att vara både uppsökande samt stödjande.

Som medarbetare i teamet kommer du att ha din arbetsplats förlagd till Observatorielundens skola men du kommer att röra dig runt på olika skolor på Norrmalm. I teamet ingår en skolsocionom som är anställd av Socialtjänsten i stadsdelen och som blir din närmaste kollega. Du representerar skolperspektivet i teamet och har som huvuduppgift att bidra till att elevens närvaro i skolan ökar.

Under vårterminen kommer fokus att vara på att starta upp samt utarbeta rutiner och riktlinjer för verksamheten.

Arbetsuppgifter

I uppdraget ingår att:

 • utarbeta rutiner och riktlinjer för verksamheten i nära samverkan med ansvariga rektorer och Socialtjänsten.
   
 • kartlägga elever med hög skolfrånvaro tillsammans med skolors elevhälsoteam samt stötta och handleda elevens hemskola i deras pågående arbete runt eleven.
   
 • arbeta operativt med eleven och hens vårdnadshavare genom att ta fram och pröva arbetsmetoder för att öka närvaron.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 • som har en högskoleutbildning inom skolans elevhälsoområde, till exempel som studie- och yrkesvägledare, specialpedagog eller kurator.
   
 • som har erfarenhet från skolverksamhet
   
 • är en flexibel, lösningsorienterad, självgående och driven person.

Kvalifikationer

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. IKT- kunskap är meriterande.

Tjänsten är en projektanställning på heltid med goda möjligheter till förlängning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknade.

Dela detta jobb

Medarbetare till nystartat närvaroteam sökes

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen