pedagogjobb.se

Medarbetare till Haninges närvaroteam

Ort
Utgår

2021-09-20

Ansök nu

Medarbetare till Haninges närvaroteam

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

I Haninge kommun finns ett Närvaroteam som är placerat inom avdelningen Centrum för Lärande och Hälsa. Närvaroteamet är en stödinsats som riktar sig till skolor som har skolpliktiga elever som är skrivna i Haninge kommun. Arbetet bygger på två parallella processer; insatser som är förebyggande och insatser som är samordnande och operativa.

Teamet består av pedagoger, socionomer och beteendevetare. Vi söker nu en ny medarbetare med erfarenhet av arbete med elever med problematisk skolfrånvaro till vårt team. 

Ditt uppdrag

Tillsammans med övriga medarbetare i närvaroteamet är ditt uppdrag att samordna adekvata insatser, anpassningar och särskilt stöd i samråd med skola, elev och vårdnadshavare. Stödet ges i olika omfattning och varaktighet till skolan. Målet med Närvaroteamets arbete är att bidra med en förståelse kring elevens problematik och ge förutsättningar för skolan att arbeta vidare med elev och vårdnadshavare, för att på sikt öka elevens skolnärvaro.

Du kommer att arbeta förebyggande och samordnande/operativt. Arbetet kan förekomma i hemmet, i skolmiljö, i skolövergångar och i samverkansforum med andra instanser som arbetar med barn och unga. 

För att lyckas i ditt arbete ser vi att du har erfarenhet av arbete med elever med problematisk skolfrånvaro. Du kommer att träffa familjer som befinner sig i en speciell situation då det är viktigt att du är stabil och har en relationell förmåga. Du är relationsskapande och samarbetsinriktad. Du är lösningsfokuserad, uthållig och icke dömande. 

Du har erfarenhet av arbete med unga, samt deras familjer, med neuropsykiatriska funktionsvariationer, psykisk ohälsa och psykosocial belastning. 

Då du kommer att arbeta med uppdrag på olika skolor i kommunen och även göra hembesök är det nödvändigt att du har körkort. Du är utbildad specialpedagog, pedagog, socionom eller beteendevetare. Framförallt har du erfarenhet av arbete med elever med problematisk skolfrånvaro.

Det här kan vi erbjuda dig

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Söder. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. I rollen ges du möjlighet till extern handledning och kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

OM TJÄNSTEN

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: 1 oktober 2021

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100 %

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2021/472

Kontakt: Jenny Olofsson
08-606 85 91

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-606 70 00

Publicerat: 2021-09-01

Sista ansökningsdag:
2021-09-20

 

Dela detta jobb

Medarbetare till Haninges närvaroteam

Haninge kommun - Utbildningsförvaltningen