pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Ma/ No lärare åk 1-3, med möjlighet till försteläraruppdrag, Kråkerydskolan

Företag Habo kommun
Ort
Utgår

2022-08-28

Ansök nu

Ma/ No lärare åk 1-3, med möjlighet till försteläraruppdrag, Kråkerydskolan

Arbetsplatsen
Habo kommun ligger i södra Vätterbygden som är en av landets främsta tillväxtregioner.
I Habo finns allt från ett livaktigt centrum, närhet till skog, natur och härliga bad i Sveriges näst största sjö.

Kråkerydskolan ligger i norra delen av centrala Habo. Kråkerydskolan bildar tillsammans med Fagerhults skola, Kråkeryds skolområde.

Skolan präglas av ett arbetsklimat där pedagogerna gemensamt jobbar för att ge bästa tänkbara undervisning och förutsättningar i det framtida livet för skolans cirka 150 elever. I våra enkätundersökningar skattas trivsel och arbetsgemenskap högt vilket vi är mycket glada för och månar om. Skolan är en enparallellig F-6-skola vilket skapar en gemytlig atmosfär där alla känner alla. Närhet till naturen skapar pedagogiska möjligheter samt möjligheter till rekreation. Skolgården erbjuder stora ytor där en tallskog är en del av lekutrymmet.

Skolans vision sammanfattas med meningen "Tillsammans tar vi ansvar för vår framtid". För oss på Kråkerydskolan är det viktigt att skapa förutsättningar för alla elever att utvecklas på bästa möjliga sätt för just dem. Vi vill att alla på skolan, både barn och vuxna ska känna sig trygga och respekterade och uppleva en bra miljö för lärande. Vi vill ha en utbildning där våra elever upplever en skolmiljö som präglas av trygghet och studiero.

Arbetsuppgifter
Vi söker en engagerad Ma/No- lärare med hjärta för eleverna och deras lärande. Meriterande är om du har behörighet i att undervisa i flera ämnen. Du kommer att arbeta i lärararbetslag 1-3 som gemensamt samverkar och ansvarar för att planera, genomföra och utvärdera undervisningen. Inom arbetslaget råder ett lösningsfokuserat arbetssätt där alla ställer upp för varandra och ser till elevernas bästa. Här finns även ett kollegialt stöd för såväl undervisning som planering av de ämnen som just du ansvarar för.

Information om möjlighet till försteläraruppdrag:
Denna tjänst kan komma att kombineras med uppdrag som förstelärare i allmändidaktik med uppdrag att leda skolområdets utveckling generellt och i matematik. Detta innebär att sökande visat pedagogisk skicklighet i sin undervisning. Tjänsten kommer utformas efter verksamhetens behov anpassas efter de förutsättningar och utvecklingsområden som skolområdet har framöver.

Försteläraruppdraget innefattar att leda kollegialt lärande, dels med fokus på inkluderande arbetssätt samt att arbeta för ett tydliggörande och språkutvecklande arbetssätt som motiverar och främjar elevers lärande. Du har ett intresse av och följer forskning inom skolutveckling. Du arbetar aktivt för att hitta olika lösningar och arbetssätt som kan användas i undervisningen för att ge eleverna möjlighet att lyckas i sitt lärande och få en ökad motivation och högre måluppfyllelse. Du ingår i skolans skolutvecklingsgrupp tillsammans med bland annat rektor, övriga förstelärare och andra kompetenser utifrån inringade utvecklingsområden på skolområdet. Du leder bland annat skolområdets kollegiala lärande i mattenätverket.
Tillsammans med skolans förstelärare förväntas du ingå i skolans förbättringsarbete och kvalitetsarbete, för att utveckla en skola där undervisning och förhållningssätt till elever vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.
Försteläraruppdraget annonseras som ett 3-årsförordnande med möjlighet till förlängning (tillsvidareanställning som lärare i grunden).

Kvalifikationer
Krav på arbetlivserfarenhet: Erfarenhet krävs. Vi söker dig som är pedagogiskt yrkesskicklig i en modern undervisningsmiljö, främst inom ämnena Ma/No i åk 1-3. Pedagogisk yrkesskicklighet inkluderar hela undervisningsprocessen från planering och genomförande till återkoppling och uppföljning. Det innebär vidare kunskap om hur elever lär och förhållningsätt som främjar lärande.

Du är duktig på att skapa relationer med elever och kollegor och utgår från att eleverna kan och vill lära sig. Du som söker har ett genuint intresse av att utveckla hela människan och är tydlig, i ord och handling, med att alla människor är lika mycket värda. Du är initiativrik och samverkar för att skapa ett positivt klimat både bland personal och elever. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för tjänsten.

Är du intresserad av tjänsten som Ma/No- lärare men inte av försteläraruppdraget är du lika välkommen med din ansökan.

De erfarenheter som krävs av dig som förstelärare är:
• Legitimerad enligt 2 kap. 16 § skollagen
• Kan genom dokumentation redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med modern undervisning inom skolväsendet
• Har visat särskilt god förmåga att med hjälp av olika arbetsmetoder förbättra elevernas studieresultat och ett starkt intresse för att utveckla den digitala undervisningen i en modern lärmiljö.
• Bedöms även i övrigt av huvudmannen som pedagogiskt skicklig dvs. särskilt kvalificerad för undervisning och det som hör därtill.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid. 80-100%
Tillträde: 2022-10-03. 3/10 eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Andra uppgifter
Vi förväntar oss att du i din ansökan beskriver ditt pedagogiska ledarskap och hur det präglar ditt arbete tillsammans med kollegor och elever samt att du bifogar dokumentation kopplat till din erfarenhet och som styrker din yrkesskicklighet.

Tjänsten tillsätts utifrån att erforderliga beslut fattas.

Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Vår värdegrund utgår från begreppen Engagemang, Närhet och Ansvar.
I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2022-08-14
Arbetsgivarens referensnummer: 2022-352

Upplysningar
Åsa Ytterström (semester till 9/8)
Rektor
072 - 145 71 24
0364428187
asa.ytterstrom@habokommun.se

Camilla Reuthammar (semester till 9/8)
Bitr. rektor
0790620808

Fackliga företrädare når du via vår växel
036-442 80 00

 

Dela detta jobb

Ma/ No lärare åk 1-3, med möjlighet till försteläraruppdrag, Kråkerydskolan

Habo kommun