pedagogjobb.se

Logo

Lärarstudenter – Låt världen komma till dig!

Företag Malmö stad
Ort
Kategorier
Utgår

2018-10-31

Ansök nu

Lärarstudenter – Låt världen komma till dig!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att få ungdomar och vuxna att bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Vi tror på digitalisering som ett verktyg för att förbättra våra verksamheter och har som mål att bli Malmö stads första helt digitaliserade förvaltning. Vi ger kraft att växa.

Svenska för invandrare är en kvalificerad språkutbildning. Utbildningen syftar till att ge vuxna personer med annat modersmål än svenska grundläggande, funktionella kunskaper i svenska språket. Uppdraget för en Sfi-lärare kan variera stort, alltifrån att ge kortutbildade nyanlända elever grundläggande läs- och skrivfärdigheter till att undervisa akademiker med stor studievana.
____________________________________________________________________________________________

Låt världen komma till dig!

Är du en lärarstudent som vill testa dina pedagogiska färdigheter i klassrummet, samtidigt som du får ta del av kunskap och erfarenheter från alla världens hörn? Som vikarie hos oss på Komvux Malmö ger vi dig nu möjligheten att praktiskt få använda det du lärt dig i skolbänken, i en skolmiljö som inte liknar någon annan.

Som vikarierande lärare i Sfi ger du dina elever språkliga redskap för att kommunicera och aktivt delta i vardags-, samhälls- och arbetslivet. Sfi är ofta starten på en utbildningsresa där många av våra elever studerar vidare. Genom din undervisning, som är anpassad till elevernas förkunskaper och förutsättningar, utvecklar eleverna en språkförmåga och strategier för att nå sina mål.

Vad kan vi då erbjuda dig som är unikt?

• Sveriges största Sfi-skola med över 200 lärarkollegor, vilket skapar ett enormt kollegialt utbyte och kontinuerligt lärande.
• Arbeta med Malmös största arbetsgivare.
• Placering mitt i Malmö, nära till allt som staden har att erbjuda.
• Ett team med sju engagerade rektorer som jobbar för att du ska kunna fokusera på elevernas lärande.
• Dags- och kvällsundervisning så att du kan kombinera studier och arbete på ett flexibelt sätt.
____________________________________________________________________________________________

Vad tycker våra Sfi-lärare om sitt jobb?

"Jag kan verkligen inte tänka mig ett arbete som skulle kunna vara mer utvecklande och meningsfullt än det här"

"Jag och eleverna, vi lär och utvecklas tillsammans"

"Man skrattar varje dag tillsammans med sina elever och lär sig massor tillsammans"

"Jag får träffa så många olika typer av människor, varje dag"

"Det finns många olika lösningar för eleverna, vilket gör att det kan vara ett väldigt varierande jobb"

"Det är roligt att möta eleverna, det är roligt att möta kollegorna"

"Jag får verkligen undervisa. Pedagogik jämt"

"Det är det roligaste lärarjobb man kan ha, jag kan inte tänka mig något bättre. Det är möten med människor, det är humor, det är mycket pedagogik"

"Det som gör det så speciellt är att varje dag får man träffa elever som kommer från olika kulturer"

"Det kollegiala lärandet finns med hela tiden, både i arbetsrummen, personalrummen och på fortbildningarna"

____________________________________________________________________________________________

ARBETSUPPGIFTER
• Planera och genomföra undervisning för elever med olika förkunskaper, yrkesbakgrunder och utbildningsnivåer.

• Dokumentera och följa upp elevernas resultat och framsteg.

• Leda, motivera och stimulera eleverna så långt som möjligt i deras språkutveckling för att uppfylla kunskapskraven och målen.

• Arbeta pedagogiskt i linje med gällande läroplaner och verksamhetsmål.

• Använda digitala medel för att möjliggöra för eleverna att studera även utanför lektionstid, samt för att utveckla elevernas digitala kompetens.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är lärarstuderande och som vill komplettera vårt lärarlag och växa tillsammans med oss. Du får gärna ha tidigare erfarenhet av att arbeta med svenska för invandrare, men viktigast är att du har viljan och förmågan att omvandla dina teoretiska kunskaper i praktiken.

Vidare är du van vid att arbeta tillsammans med andra och ser goda relationer som en förutsättning för ditt arbete. Du har gärna konstruktiva, professionella samtal med dina kollegor för att tillsammans förflytta organisationen framåt.

Du har god svenska i både tal och skrift.

Vill du bli en del av Malmös snabbt växande Sfi-team? Då är du varmt välkommen med din ansökan! Men vänta inte, skicka in din ansökan redan idag då urval och intervjuer sker löpande.

ÖVRIGT
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Dela detta jobb

Logo
Lärarstudenter – Låt världen komma till dig!

Malmö stad