pedagogjobb.se

Logo

Lärare till Teknikprogrammet, inriktning Informations- och Medieteknik på Wendela Hebbegymnasiet

Ort
Utgår

2020-09-20

Ansök nu

Lärare till Teknikprogrammet, inriktning Informations- och Medieteknik på Wendela Hebbegymnasiet

En dag på jobbet
Nu söker vi en engagerad lärare till inriktningen Informations- och Medieteknik på vårt Teknikprogram! Du blir en nyckelperson för eleverna på inriktningen och du kommer att undervisa i de ämnen eleverna har valt utifrån sitt stora intresse för just informations- och mediateknik. Du har kollegor nära till hands då vi arbetar i ett nära samarbete kring eleverna, bland annat i form av ämnesövergripande projekt. I arbetet ingår att planera och undervisa eleverna, samt ge eleverna feedback på deras prestation. En erfaren lärare som har erfarenhet av att undervisa i just dina ämnen finns som stöd. Du är med och driver arbetet på skolan i arbets- och ämneslag och på att utveckla inriktningen.

Vi har ett etablerat elevhälsoteam på skolan som arbetar hårt för att stötta våra elever. Vi har även studiecoacher anställda som coachar och stöttar eleverna i deras utbildning.

Tjänsten är ett vikariat på 60% fram till januari 2021 och du kommer att undervisa på skolan 3 dagar i veckan. Innehållet i tjänsten kan anpassas utifrån din kompetens inom kurserna nedan:

Webbutveckling 1
Programmering 1 +2
Dator- och nätverksteknik
Gränssnittsdesign
Webbserverprogrammering

Vem är du?   
Krav:   
- Lärarlegitimation  eller gedigna kunskaper inom ämnesområdena
- Erfarenhet av arbete på gymnasieskola 

Meriterande:  
- Att du har ett nära samarbete med yrkeslivet och har god vana av att driva olika projekt  
- En nära koppling till högskola och forskning 

Personliga egenskaper:  
Ett ämnesövergripande förhållningssätt och en vilja att samverka med övriga lärare på programmet är en förutsättning. Du behöver vara flexibel och se möjligheter i förändring. Du ska vara självgående och drivande i ditt arbete men du är samtidigt en viktig kugge i ett team. Du har ett lösningsorienterat förhållningssätt där elevens bästa alltid är i fokus.   

Du brinner självklart för dina ämnen och drivs av att ständigt utveckla ditt arbete.   

Vi erbjuder dig  
Du får arbeta på en skola där vi har en tydlig estetisk profil vilket präglar hela verksamheten. Du får goda möjligheter att samverka med olika ämnen och inriktningar och vi har välutrustade lokaler till förfogande. Ett engagerat elevvårdshälsoteam stöttar i arbetet. Södertälje kommun erbjuder dessutom en friskvårdspeng på upp till 3000 kronor per år.   

Välkommen till oss!   
Wendela Hebbegymnasiet är Södertäljes gymnasieskola för media, musik, bild- och form, foto och film, dans, teater, design, teknik, spel och animation.      

Skolan har fina och välutrustade lokaler med glas och rymd - en skola för framtiden med närhet, värme, ömsesidig respekt, kompetens och kreativitet. Inom våra karaktärsämnen samarbetar vi med högskolor, teatrar, tidningar, radio, tv, muséer och gallerier. Vi har också ett nära samarbete med Kulturskolan i Södertälje, som delar lokaler med oss. Lärarna i karaktärsämnena är pedagoger, men även praktiskt yrkesverksamma inom sina områden, som till exempel journalister, fotografer, musiker, bildkonstnärer, formgivare, designers, arkitekter, regissörer, dramatiker och manusförfattare.  

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. 

För mer information om tjänsten
Susanne Lindström 
Enhetschef
 08-5230 1864

Fackliga företrädare nås via Kontaktcenter
08-5230 1000

Dela detta jobb

Logo
Lärare till Teknikprogrammet, inriktning Informations- och Medieteknik på Wendela Hebbegymnasiet

Södertälje kommun – Utbildningskontoret