pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Lärare till Lärcentrum Tygelsjö

Ansök nu

Lärare till Lärcentrum Tygelsjö

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Lärcentrum är en nationell organisation för vuxenutbildning för Kriminalvårdens klienter. Vid varje anstalt finns ett lärcentrum där utbildning bedrivs enligt Förordning om vuxenutbildning (2011:1 108). Anställda, behöriga lärare undervisar på grundläggande och gymnasial nivå liksom i utbildning i svenska för invandrare.

Tjänsten är placerad på Anstalten Tygelsjö som är en anstalt med 101 platser i säkerhetsklass 3. Anstalten ligger ca 15 km söder om Malmö. Det finns ett antal behandlingsprogram och produktion. På anstalten bedrivs motsvarande kommunal vuxenutbildning på grundläggande och gymnasial nivå samt arbetsmarknads- utbildning. Dessutom finns yrkesutbildning på anstalten Tygelsjö, i egen regi, inom Naturbruk med inriktning trädgård. Vi hoppas också inom kort starta ytterligare yrkesutbildning inom kock som ger grundläggande kunskaper för arbete inom olika typer av restauranger och storhushåll.

Arbetsbeskrivning

Som lärare inom Kriminalvården är du placerad på anstalten och arbetar i tre funktioner; som ämneslärare för lokala studerande, som ämneslärare för studerande på distans, samt som pedagogisk handledare lokalt för dem som har sin ämneslärare på annat lärcentrum. Detta gör att du i ditt uppdrag har kontinuerlig kontakt med och samarbetar med lärare över hela landet, med rektorer, studie- och yrkesvägledare, liksom med personalen på anstalterna.

Studierna är individbaserade enligt individuella studieplatser. Antagning sker varje vecka och det gör att kurser startar kontinuerligt efter den enskildes behov. Utbildning är en av de insatser som kan ingå i en klients plan. All verksamhet påverkas av anstaltens och myndighetens säkerhetsvillkor.

Modellen med lärare på varje anstalt säkrat kontinuiteten för klienterna när de flyttar mellan olika anstalter och gör utbildningen tillgänglig över hela landet. Ledorden för Kriminalvårdens vuxenutbildning är kvalitet, likvärdighet, kontinuitet och rättssäkerhet.

 

Kvalifikationer

I din roll som lärare är du en skicklig pedagog med vilja och förmåga att motivera, entusiasmera och leda studerande att nå sina mål. Du är tydlig och engagerad i ditt arbete och har god förmåga att skapa struktur och systematik. Arbetet bedrivs både självständigt och i nära samarbete med kollegor, varför god samarbets- och initiativförmåga är viktiga egenskaper liksom att du kan arbeta självständigt.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på att människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
• Gymnasielärarexamen och legitimation med ämnesbehörighet i
ett eller flera av följande ämnen: svenska som andraspråk,
matematik, fysik, naturkunskap, moderna språk; franska och/
eller spanska

Det är meriterande om du har:
• Relevanta språkkunskaper
• Erfarenhet av att undervisa på distans
• Erfarenhet av kommunal vuxenutbildning/sfi från det offentliga
skolväsendet
• Specialpedagogisk utbildning

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde snarast enligt överenskommelse
Provanställning kan tillämpas

Ansökan

Ansök senast: 2022-10-04
Referensnummer: C102494

Lön

Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas<br/>Placeringsort: Tygelsjö Malmö

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Gunilla Peterson
Rektor
077-228 08 00
gunilla.peterson@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Lars Jonsson
Saco-S LR
077-228 08 00

Anna Klintrup
ST
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Dela detta jobb

logga
Lärare till Lärcentrum Tygelsjö

Kriminalvården