pedagogjobb.se

Lärare till Lärcentrum Anstalten Mariefred

Ansök nu

Lärare till Lärcentrum Anstalten Mariefred

Om arbetsplatsen 
Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. 
Lärcentrum är en nationell organisation för vuxenutbildning för Kriminalvårdens klienter. Vid varje anstalt och vissa häkten finns ett lärcentrum där utbildning bedrivs enligt Förordning om vuxenutbildning (2011:1108). Anställda, behöriga lärare undervisar på grundläggande och gymnasial nivå liksom i utbildning i svenska för invandrare. 
Tjänsten är placerad på Anstalten Mariefred som är en anstalt med säkerhetsklass 2 

Arbetsuppgifter 
Som lärare inom Kriminalvården är du placerad på anstalt och arbetar i tre funktioner; som ämneslärare för lokala studerande, som ämneslärare för studerande på distans, samt som pedagogisk handledare lokalt för dem som har sin ämneslärare på annat lärcentrum. Detta gör att du i ditt uppdrag har kontinuerlig kontakt med och samarbetar med lärare över hela landet, med rektorer, studie- och yrkesvägledare och med personal på den lokala anstalten. 
Studierna är individbaserade enligt individuella studieplaner. Antagning sker varje vecka och det gör att kurser startar kontinuerligt efter den enskildes behov. Utbildning är en av de lokala verksamheter som kan ingå i klientens sysselsättning och påverkas av anstaltens och myndighetens säkerhetsvillkor. 
Modellen med lärare på varje anstalt säkrar kontinuiteten för klienterna när de flyttar mellan olika anstalter och gör utbildningen tillgänglig över hela landet. Ledorden för Kriminalvårdens vuxenutbildning är kvalitet, likvärdighet, kontinuitet och rättssäkerhet. 

Kvalifikationer 
I din roll som lärare är du en skicklig pedagog med vilja och förmåga att motivera, entusiasmera och leda studerande att nå sina mål. Du är tydlig och engagerad i ditt arbete och har god förmåga att skapa struktur och systematik. Arbetet bedrivs både självständigt och i nära samarbete med kolleger, varför god samarbets- och initiativförmåga är viktiga egenskaper liksom att du kan arbeta självständigt. 
För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Krav 
• Gymnasielärarexamen och legitimation med ämnesbehörighet i ett eller flera av följande ämnen: företagsekonomi, matematik, svenska som andraspråk, samhällskunskap, historia, franska, tyska, alternativt lärarexamen och behörighet för utbildning i svenska för invandrare. 
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. 
Meriterande 
• Specialpedagogisk utbildning. 
• Erfarenhet av kommunal vuxenutbildning/sfi från det offentliga skolväsendet 
• Erfarenhet av att undervisa på distans. 
• Relevanta språkkunskaper. 
Ingen erfarenhet krävs. 

Anställningens omfattning 

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Omfattning: Heltid 

Tillträde enligt överenskommelse. 

Ansökan 
Ansök senast: 2020-01-03 

Referensnummer: A916532 

Lön 
Löneform: Månadslön 

Individuell lönesättnings tillämpas. 

Anställning 
Antal annonserade arbetstillfällen: 2 

Arbetstid: Dagtid 

Kontakt 

Kontaktpersoner Fackliga företrädare 

Joachim Cederholm Olof Carlstein 
Rektor Region Mitt Öst SEKO 
076-516 62 29 077-22 80 800 

Karina Margenberg Lars Jonsson 
Rektor Region Öst, Saco-s 
0728-62 65 79 077-228 08 00 

Ulrika Wahlbäck 
OFR-s/ST 
077-22 80 800 

Övrigt 
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. 

Provanställning kan komma att tillämpas. 

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald. Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid. 

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post. 
 

Dela detta jobb

Lärare till Lärcentrum Anstalten Mariefred

Kriminalvården