pedagogjobb.se

Lärare till lågstadiet

Ort
Utgår

2021-05-16

Ansök nu

Lärare till lågstadiet

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Beskrivning
Välkommen att utvecklas hos oss! Höglundaskolan är en F-6 skola som har drygt 500 glada och kunskapstörstiga elever och cirka 60 engagerade och kompetenta medarbetare som alla tillsammans arbetar utifrån vår vision " Kunskapsglädje och framtidstro. Vi kan, vi vill, vi vågar."

Våra elever och/eller deras vårdnadshavare kommer från världens alla delar. Därför är det viktigt att du är kulturmedveten och intresserad av att aktivt arbeta för elevens språkutveckling.

Vår skola som byggdes för 8 år sedan är vackert utformad och de ljusa moderna lokalerna bjuder in till lärande och möten mellan människor. I ett socioekonomiskt tufft område som vårt är det viktigt att skolan andas kunskap och trygghet som grund för att våga och vilja utvecklas. Detta kräver också ett medvetet, målinriktat och tidvis hårt arbete, men den dagliga belöningen från elevernas framgångar och stolthet när de lyckas, gör att vi väljer att jobba på Höglundaskolan

Arbetsuppgifter
Ditt uppdrag är att axla rollen som en av våra lärare på lågstadiet. Det innebär att du planerar, genomför och följer upp undervisningen. Du är också mentor för den klass du undervisar och har därmed det totala ansvaret för elevernas utveckling; uppföljning av elevernas kunskapsutveckling, utvecklingssamtal, dokumentation och kontakt med vårdnadshavare. Som lärare undervisar du i samtliga teoretiska ämnen där även idrott för din klass kan komma att ingå. Därmed förväntas du ha kunskap och erfarenhet av att lära barn läsa, skriva och räkna. Du kommer att arbeta i ett arbetslag där förväntan finns på samarbete och kollegialt lärande. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad och legitimerad lärare för lågstadiet, där utbildning i svenska som andraspråk är meriterande. Du är en tydlig och trygg ledare som med glädje och kreativitet ser till elevernas lärande. Meriterande är att du har en bred kompetens och erfarenhet. Du ser på relationsskapande som en framgångsfaktor för varje elevs optimala utveckling utifrån dennes förutsättningar.

Du är en lagspelare som tar ansvar för dina arbetsuppgifter och ditt engagemang på skolan samt bidrar till en tillåtande miljö, i vilken man vågar misslyckas och be om hjälp. Du är inte främmande för att prova nya vägar i din roll.

Villkor
Intervjuer kommer att genomföras löpande under tiden för annonseringen och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut.

Inför den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt alla form av hjälp från utomstående aktörer.

Dela detta jobb

Lärare till lågstadiet

Haninge kommun - Utbildningsförvaltningen