pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Lärare till gymnasiesärskolan, IV

Ort
Utgår

2022-11-28

Ansök nu

Lärare till gymnasiesärskolan, IV

En dag på jobbet

Foucaultgymnasiet är Södertäljes kommunala gymnasiesärskola. Vi har ca 60 elever fördelade på nationella och individuella program. Eftersom vi är en liten skola, är det lätt att lära känna alla elever och all personal. På Foucaultgymnasiet vet vi att elevhälsan börjar i klassrummet och vi har ett välutvecklat elevhälsoarbete där alla yrkeskategorier samverkar för elevens hälsa och lärande. Vi söker nu två nya lärare för de lärare som går i pension . Du kommer att undervisa på vårt individuella program. Du kommer att vara klassansvarig lärare i en av tre klasser. Du samarbetar tätt med de andra lärarna för att kunna erbjuda eleverna mesta möjliga flexibilitet utifrån förmåga. Du samarbetar även med elevassistenter och leder arbetet i klassrummet, social och kommunikativ förmåga värderas därför högt. Du undervisar i ämnesområden. Du är bekväm med att undervisa elever på olika utvecklingsnivå i samma klassrum. Du är mentor, det innebär samarbete med vårdnadshavare/ gode män, habiliteringen och ibland andra myndigheter. Att vara rastvärd och vara medlärare i andra ämnen/ämnesområden ingår också i uppdraget. Du är engagerad och driven i ditt jobb. På skolan har vi ett elevhälsoteam med rektor, kurator, skolsköterska, studie- och yrkesvägledare och specialpedagog som du också samarbetar tätt med. Vi träffas i olika konstellationer tre dagar i veckan och varje möte har ett tydligt fokus: Pedagogisk samplanering, elevhälsa eller pedagogisk utveckling. Vi har ett fyraårshjul med teman som alla klasser arbetar utifrån. Alla lärare har en dator, Ipad och arbetstelefon


Vem är du? 

Krav: 
- Lärarlegitimation

Meriterande:
- Speciallärare med inriktning mot utvecklingsstörning
- Lärarlegitimation med behörighet för att undervisa i ämnesområden på gymnasiesärskolan
- Kunskap inom digitala verktyg som underlättar delaktighet för vår målgrupp
- Kunskap inom alternativ kompletterande kommunikation, i synnerhet tecken men även andra metoder
- Utbildning i lågaffektivt bemötande
- Erfarenhet av arbete inom träningsskolan eller gymnasiesärskolans individuella program  

Personliga egenskaper:
Som lärare på gymnasiesärskolan behöver du vara van att anpassa skoldagen efter elevernas behov och dagsform. Du har hög relationell kompetens och du är en trygg person med stor personlig mognad som har erfarenhet av att arbeta utifrån lågaffektivt bemötande. Du ser elevernas förmåga att utvecklas som någonting självklart och du ser möjligheter i stället för hinder. Du vill ta dig an utmaningen att följa elever med olika pedagogiska behov och att leda var och en mot ökad kunskap och självständighet. Då du kommer att samarbeta med flera olika yrkeskategorier och andra myndigheter är din förmåga att kommunicera och samarbeta viktig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Foucaultgymnasiet ligger bra till i Södertälje, nära Södertälje sjukhus och centrum. Lättillgängligt med bil och SL. Foucualtgymnasiet har cirka 60 elever och 40 anställda.

Vi tar alla sikte på dag 1, år 5!


Vi erbjuder dig

Kommunens anställda är alltid dess viktigaste tillgång. Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Till exempel erbjuds alla anställda i Södertälje kommun friskvårdsbidrag på upp till 3 000 kr per år att använda till motions- och friskvårdsaktiviteter.


Välkommen till oss!  

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Logo
Lärare till gymnasiesärskolan, IV

Södertälje kommun – Utbildningskontoret