pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Lärare till Grundsärskolan på Oxhagsskolan

Ort
Kategorier
Utgår

2022-11-30

Ansök nu

Lärare till Grundsärskolan på Oxhagsskolan

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. 

 

Arbetsplatsbeskrivning

Oxhagsskolan är en grundskola F-6 som ligger invid Akallas tunnelbanestation med närhet till både skog och 4-H gård. 
Skolan består idag av ca 350 elever och 70 medarbetare. Hos oss är alla våra barn allas glädje och
ansvar.
Vi tycker
- om att ha ett nära kollegialt samarbete där vi arbetar prestigelöst för alla våra elevers bästa
- att stor möjlighet att påverka verksamheten bidrar till den goda arbetsmiljön
- att det är viktigt att ha roligt tillsammans på jobbet
Tycker du som vi?
Vi ligger i framkant när det gäller IKT, alla våra elever och pedagoger har en personlig surfplatta och varje klassrum har en activeboard. Vi har goda resultat och en stabil ekonomi.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är utbildad speciallärare med inriktning utvecklingsstörning, alternativ behörig lärare för grundsärskolan åk F-6 som vill vara med och utveckla vår grundsärskola. Du behöver ha tidigare erfarenhet av arbete i grundsärskolans lägre åldrar och inom grundsärskolans ämnesområden. 

För oss är det självklart att vi arbetar tillsammans i team och det är särskilt viktigt när verksamheten utvecklas. Ett fördjupat samarbete mellan skola och fritids är också en förutsättning för att våra elever ska utvecklas och nå målen.

Arbetet innebär att i nära samarbete med kollegor skapa goda lärmiljöer för våra elever i grundsärskolan under skol- och fritidstid. Du är väl insatt i arbetet med att anpassa lärmiljöer under skol- och fritidstid utifrån varje elevs behov för att de ska få goda förutsättningar att lyckas såväl kunskapsmässigt som socialt. 

Du har en stark drivkraft att hålla utvecklingen av den pedagogiska miljön levande. Din samarbetsförmåga är mycket god och du är tillmötesgående i ditt bemötande av elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är tydlig, ödmjuk och rak i din kommunikation. Är trygg, stresstålig och flexibel och har en god förmåga att motivera andra, såväl elever som kollegor. 
Du har en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet och tar ett stort ansvar för ditt arbete.


Vi önskar att du är en god pedagog som hela tiden söker nya vägar för inlärning. Du äger ett stort tålamod och vet att inlärning ser olika ut för olika individer. Du är strukturerad och noggrann både i ditt arbete med eleverna och i din dokumentation och bedömning.
Du planerar, genomför och utvärderar din undervisning utifrån grundsärskolans läroplan och de olika kursplanerna, ämnen och ämnesområden.
Du följer elevernas utveckling och strävar efter att varje elev utifrån sina förutsättningar utvecklas maximalt.
Du kommer att arbeta med flera ämnen och bygger goda relationer till både elever och deras vårdnadshavare. Du samarbetar kontinuerligt med andra lärare och elevassistenter. Du samverkar och samplanerar med de andra pedagogerna i grundsärskolan.

Att arbeta som lärare i grundsärskolan innebär unika – och betydelsefulla – möjligheter att påverka och bidra till barns utveckling. Som lärare medverkar du till att en positiv och utvecklande miljö, med en god balans av omsorg och lärande, dagligen skapas för varje elev och för hela elevgruppen. Därför lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Du ska
• vara utbildad speciallärare med inriktning utvecklingsstörning alternativt behörig lärare för grundsärskolan F-6.
• ha erfarenhet av att undervisa elever med intellektuell funktionsnedsättning och som läser kursplaner inom ämnesområden
• ha ett inkluderande förhållningssätt
• Kunskap om alternativ och kompletterande kommunikation, tex TAKK
• gärna erfarenhet av tillämpad beteendeanalys (TBA)
• utbildning om autism och erfarenhet att arbeta med barn med autism
• lågaffektivt bemötande
• tycka att utveckling är berikande och du ska vilja vara med och utveckla grundsärskolan på Oxhagsskolan.
• du har god kännedom om elever inom NPF och har med dig verktyg för att skapa en god lärmiljö för eleverna som är tydlig, förutsägbar, positiv och stärker känslan av sammanhang.

 

Övrigt

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Dela detta jobb

Lärare till Grundsärskolan på Oxhagsskolan

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen