pedagogjobb.se

Logo

Lärare till fritidshem på Alunskolan

Ort
Utgår

2021-06-24

Ansök nu

Lärare till fritidshem på Alunskolan

Hela Öland attraherar varje år fler och fler människor. Unika miljöer, hög livskvalitet och närheten till både stad och hav gör Öland till en attraktiv plats att besöka och leva på. Södra Öland i sin tur präglas även av stark framåtanda, engagemang och vårt fantastiska Världsarv.

Mörbylånga kommun ligger på den södra delen av Öland och består av ca 1200 engagerade och kompetenta medarbetare som drivs av att göra skillnad i vårt samhälle. Nu söker vi fler medarbetare som vill bidra till att Öland fortsätter vara en fantastisk plats att bo, arbeta och besöka.

Mörbylånga kommun har ca 1 200 medarbetare - hoppas du vill bli en av oss!

Alunskolan är en liten skola med cirka 50 elever. Den ligger i Södra Möckleby där närområdet erbjuder en tillgänglig och vacker natur som vi njuter av i undervisning och fritidsverksamhet.

På Alunskolan står trygghet, studiero och undervisning i centrum för att varje elev ska nå sin fulla potential.

Arbetsbeskrivning

Som lärare på fritidshemmet ansvarar du tillsammans med kollegor för att planera, följa upp och analysera verksamheten för att eleverna ska nå så långt som möjligt och utvecklas som individer.

Tjänsten innebär att du har undervisning för de yngre eleverna i åk fkl-1 under skoltid och ansvarar för verksamheten på fritids efter lektionernas slut.

Uppdraget vilar på formativt förhållningssätt, inkludering samt kollegialt lärande. Lärare i fritidshem och lärare i skola samarbetar och vi ser yrkesgruppernas olika perspektiv på våra elever som en stor tillgång i det arbetet.

Vi söker dig som vill vara en viktig person för dina elever och kan skapa goda förutsättningar för varje elev att inhämta och utveckla de kunskaper och värden som anges i skolans styrdokument.

På Alunskolan blir du blir en del av en engagerad personalgrupp som vill utveckla undervisningen och skolan som helhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad grundlärare med inriktning mot fritidshem. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument som du utgår ifrån vid planering och genomförande av undervisningen i fritidshemmet.

• Som person är du intresserad av elevers utveckling och lärande samt har ett inkluderande förhållningssätt.
• Du har god förmåga att samarbeta i team och delta i kollegialt lärande för att utveckla undervisning och förhållningssätt.
• Du är trygg, flexibel och har god förmåga att anpassa dig till förändringar.
• Du har dessutom god förmåga att arbeta självständigt med att planera och genomföra den undervisning som krävs för att eleverna ska ges stöd och stimulans. Verksamheten i fritidshemmet ska erbjuda att eleverna når målen och utvecklas så långt som möjligt. Att dokumentera eget arbete och elevers lärprocesser är en naturlig del i ditt arbete.
• Du sätter eleverna i centrum och har god förmåga att kommunicera med elever, vårdnadshavare och kollegor.

Erfarenhet

Ingen erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde 2021-08-09

Lön

Kontaktpersoner

Helena Djukanovic, Rektor tillika förskolechef
0485-474 28
Helena Djukanovic

Fackliga företrädare

Mattias Pettersson, Lärarförbundet
070 217 42 69
Mattias Pettersson

Camilla Olin, Lärarnas Riksförbund
076-118 11 53
Camilla Olin

Ansökan

Sista ansökningsdatum: den 24 juni 2021

Övrigt

Mörbylånga kommun eftersträvar en jämnare könsfördelning i våra personalgrupper. Detta är en del av kommunens övergripande jämställdhetsarbete och som vi tar hänsyn till vid rekryteringsförfarandet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Mörbylånga kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Mörbylånga kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Logo
Lärare till fritidshem på Alunskolan

Mörbylånga kommun